Lemon curd juustokakku

lemoncurdjuustokakku

lemoncurdjuustokakku

Täällä taas, ja tämän ihanan pääsiäiseen sopivan juustokakun kanssa. Lemon curd juustokakku on uunissa paistettava, herkullinen ja yllättävän helppo toteuttaa. Valmis lemon curd sopii ihanasti paistettuun juustokakkuun (muutkin curdit toimii!), mutta voit tehdä curdin myös helposti itse mikrossa.

Tein tämän kakun itse asiassa jo syntymäpäivilleni kuun alussa, mutta se ehti nyt vasta blogiin saakka. Toki se sopii täydellisesti pääsiäisen herkutteluun, joten ajoitus on täydellinen! 🙂 Kuten pari postausta sitten mainitsinkin, yritän ottaa blogin osalta vähän hellemmin, ja keskittyä omaan jaksamiseen. Mutta yritetään kuitenkin julkaista vähintään kerran viikossa, sillä leipomista on ikävä!

lemoncurdjuustokakkupalat

Lämmin suositus tälle juustokakulle! Tosin ollaan kylläkin hieman puolueellisia, sillä paistetut juustokakut on meidän suosikkejamme! Jos kaipaat muitakin herkkuja pääsiäiseen, kokeile tätä mango-passion pääsiäiskakkua tai tätä herkullista mignon-juustokakkua.

Seuraa meitä instaramissa @drjinna

Lemon curd juustokakku

Ainekset (12 annosta)

Pohja
150 g
murokeksejä (kaurakeksit käy)
50 g
voita (sulatettuna)
Juustokakkumassa
400 g
tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
100 g
ranskankermaa
1 rkl
perunajauhoja (tai maizenaa)
2 dl
hienoa sokeria
2
kananmunaa
1
keltuainen
1 rkl
sitruunamehua
150 g
lemon curdia

Tee näin:

  1. Vuoraa 20x20cm vuoka leivinpaperilla (vaihtoehtoisesti 26cm pyöreä irtopohjavuoka). Me leikkasimme kaksi suorakulmion mallista palaa, kiinnitimme ne voilla vuokaan ja toisiinsa ”ristiin” ja hieman reunojen yli, jotta saimme vuoan vuorattua tasaisesti ja valmiin juustokakun pois vuoasta. Esilämmitä uuni samalla 225 asteeseen.
  2. Murskaa keksit pieneksi muruksi, lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita huolellisesti sekaisin. Painele sitten lusikan avulla keksimuru vuoan pohjalle. Siirrä kylmään.
  3. Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, perunajauho ja sokeri. Sekoita muutama minuutti sähkövatkaimella (tai yleiskoneessa) tasaiseksi, käy nuolijalla reunat läpi ja sekoita vielä hetki.
  4. Lisää kananmunat ja keltuainen yksi kerrallaan tuorejuustomassan joukkoon koko aika vatkaten. Lisää viimeisenä joukkoon sitruunamehu, vatkaa se joukkoon ja kaada sitten valmis juustokakkuseos vuokaan keksipohjan päälle. Lusikoi juustokakkuseoksen pinnalle lemon curdia _varovaisesti_ (jos se on jämäkkää, lämmitä sitä ensin hetki mikrossa) ja muodosta marmorimaiset kuviot vetämällä hammastikkua/veistä curdin läpi.
  5. Paista juustokakkua ensin 5 minuuttia 225 asteessa, ja sen jälkeen pudota lämpötila n.135 asteeseen 30-40 minuutin ajaksi. Valmis juustokakku on kiinteähkö reunoilta, mutta hyllyy vielä keskeltä vähän. Jätä juustokakku paiston jälkeen raolla olevaan uuniin 5-10 minuutiksi ja siirrä sitten huoneenlämpöön, kunnes se ei enää ole kuuma. Peitä jäähtynyt juustokakku kelmulla/foliolla ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään.
  6. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin ja nauti!

Valmis juustokakku säilyy viileässä 3-4 päivää.

Kommentit (8)
  1. Lemoncurd on herkkua mutta vieroksun vähän näitä reseptejä, joissa jää yksi tai kaksi valkuaista käyttämättä jääkaappiin kuivumaan. Sitruunapiiras on siitä hyvä, että valkuainen käytetään marenkina päälle. Mitäpä hirveää tapahtuu jos laitan kolmannenkin munan kokonaan tai laitan vain kaksi?

    1. Lemon curd ihanaa! Varmaankaan ei ole liikaa haittaa siitä (laittaisin ehkä sen kolmannen kananmunan mielummin). Juustoseoksesta saattaa tulla vähän pehmeämpää, sillä siinä on enemmän nestettä tuolloin, mutta jos kananmunat on pieniä, ei sen pitäisi haitata 🙂

      Meillä ei yleensä jää valkuaisia yli, sillä teemme yleensä samalla marenkia tai käytämme ne ruoan seassa. Kivoja leivontahetkiä! 🙂

  2. Juustokakussa on hyvät maut, mutta minulla täytteestä tuli löysää ja lemon curd hupsahti jonnekin pohjalle ja nyt kakkua leikatessa ihan valuu välistä.

    1. Voi ei! Ikävä kuulla. En osaa tarkemmin sanoa mikä on voinut mennä pieleen, juustokakkumassa on kyllä uuniin lähtiessään aika löysää, mutta missään tapauksessa enää paiston jälkeen ei kuuluisi olla. Lemon curd jatkaa myös ”kypsymistä” uunissa sisältämiensä keltuaisten ansiosta. Toivottavasti kakku oli kuitenkin syötävää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *