Mango-passion pääsiäiskakku

pääsiäiskakku

pääsiäiskakku

Tiedustelimme teiltä muutama viikko takaperin instagramissa (@drjinna) minkä makuista pääsiäiskakkua toivoisitte tälle vuodelle ja ehdottomasti suosituin vastaus oli jotain hedelmäistä, esimerkiksi mangon ja passionin yhdistelmä! Tämä kuulosti korvaamme niin hyvältä, että päätimme toteuttaa raikkaan mango-passion pääsiäiskakun! Ja nyt on muuten hyvää!

Passionhedelmä tuo ihanaa kirpeyttä ja yhdistettynä täyteläiseen mangoon on ne aika lailla täydellinen kombo! Jos kuitenkin nämä hedelmät ei miellytä sinua, voit tehdä samalla moussereseptillä herkullisen täytteen vaikkapa persikoista tai aprikoosista! Mango-passion pääsiäiskakku toimii tietenkin pääsiäisenä, mutta makunsa puolesta muutenkin keväällä ja kesällä!

pääsiäiskakku

Rehellisyyden nimissä tästä kakusta piti tulla vaaleansininen, mutta kreemin keltaisuus ei suostunut taittumaan lilalla eikä valkoisella väriaineella, joten jatkamme mintunvihreällä teemalla (joka on kyllä kaunis sävy!). Olkoot tämä mango-passion pääsiäiskakku nro 2, numero unon mignontäytteellä löydät täältä.

Kurkkaa muut pääsiäissuosikkimme täältä! Ja ei kun leipomaan pääsiäisherkkuja!

Mango-passion täytekakku

Ainekset (12 annosta)

Mango-passiontäyte
2 dl
vispikermaa
250 g
vaniljatuorejuustoa
½ dl
hienoa sokeria
1 dl
passionsosetta (n.7 passionhedelmää, siivilöitynä)
1 dl
mangososetta
4-5
liivatelehteä
Valkosuklaakreemi
145 g
valkosuklaata
175 g
huoneenlämpöistä voita
100 g
tuorejuustoa (notkistettuna)
4-5 dl
tomusokeria
+elintarvikeväriä

Tee näin:

  1. Valmista kakkupohja tämän ohjeen mukaisesti. Itse vaihtelun vuoksi teimme kakun 18cm vuokaan.
  2. Valmista seuraavaksi täyte. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Sekoita soseet ja tuorejuusto keskenään
  4. Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
  5. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
  6. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta pohjat haluamallasi kostukkeella. Kelmuta vuoka missä paistoit kakkupohjan ja kasaa kakku siihen. Jaa mango-passionmousse tasaisesti kahteen väliin. Kelmuta kakun pinta ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  8.  Valmista kuorrute.  Sulata pilkottu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
  9. Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon sula valkosuklaa koko aika sekoittaen. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa huoella sekaisin.
  10. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on tasaisen kuohkea. Värjää kuorrute ja levitä tai pursota se kakun pinnalle. Roiski kakun pintaan täplät sudilla (= sekoita keskenään 1rkl tummaa kaakaojauhetta+1,5 rkl kahvia/nestemäistä vanilja-aromia). Ole varovainen, sillä seosta roiskuu helposti joka puolelle. Viimeistele kakku suklaamunilla!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *