Dr. Sugar
Dr. Sugar

Pastellinen pääsiäiskakku

Moi!
Yleensä pääsiäiseen liitetään keltainen ja vaaleanvihreä, mutta pastellit sopii loistavasti myös. 
Tässä kakussa yhdistyy ihana browniepohja, mignon-mousse & marenkikreemi <3 päällinen sai koristeeksi ihanat pisteet ja pikkuisia suloisia suklaamunia.
Kakussa on monta vaihetta ja suosittelemme lukaisemaan reseptin läpi huolellesti. Teimme itse ohjeen puolitettuna ja kaksi kertaa, jotta saimme kaksi pohjaa ja korkeamman kakun, mutta kakun voi tehdä myös normaalisti isompaan vuokaan, siitä tulee vain matalampi ja leveämpi! Tietty mikäli löytyy kaksi samankokoista pientä vuokaa, voi tehdä moussen kerralla ja jakaa kahteen vuokaan.
Browniepohja;


250g voita
150g tummaa suklaata
4 dl hienoa sokeria
1tl vaniljauutetta/sokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta


1. Laita syvimmälle uunipellilesi leivinpaperi. Kevyesti voitele leivinpaperin pintaa pehmeällä voilla tai öljyllä. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pilkottu suklaa voisulan joukkoon. Kääntele kunnes seos on tasaista.
3. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljauute, sekoita.
4. Lisää joukkoon kananmunat aina yksi kerrallaan, lisäten seuraavan vasta kun edellinen on sekoittunut.
5. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja kaakaojauhe hellästi käännellen joukkoon. Älä ylivatkaa.
6. Kaada seos pellille ja paista noin 8-15min uunin tehosta riippuen. Jäähdytä valmis pohja.
7. Siirry kohtaan kakun kasaus.


Mignon-moussekakku;


5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g mignon-munia, sulatettuna
4 liivatelehteä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Kääntele kerman joukkoon sulatettu mignon-seos. 
4. Älä purista liivatteista ylimääräisiä vesiä pois, vaan sulata liivatteet kattilassa liedellä.
5. Kaada liivateseos kerma-mignon seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
7. Siirry kohtaan kakun kasaus.

Marenkivoikreemi;
(muunneltu versio Call Me Cupcakelta)


4 suurta munan valkuaista
2 1/3 dl sokeria (200g)
260g huoneenlämpöistä suolatonta voita
1-2 tl vaniljauutetta/sokeria
+väriainetta


1. Kumoa valkuaiset ja sokeri kuumutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella kunnes seoksen lämpötila on 65 astetta, tai kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta.
2. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunne seos on valkoista ja ilmavaa, ja muistuttaa marenkimassaa. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt,  5-10 minuutin ajan.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä muutama minuutti. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu. Jos seos on liian kylmää, laita kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteeseen ja vatkaa sileäksi. Jos se on liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja sitten vatkaa sileäksi.
4. Lisää viimeisenä vanilja & väriaine (lisää vähitellen). Sekoittele hyvin.

Kakun kasaus; 
(matala kakku 24cm tai korkea kakku 18cm vuoka)

1. Vuoraa kakkuvuoka reunakalvolla tai leivinpaperilla.
2. Leikkaa jäähtyneestä brownie-pohjasta sopivat palat kakkuvuoan pohjalle. (Teimme itse moussen kahdessa osassa pienempään n.18cm vuokaan, jotta saimme korkean kakun.)
– – –
3. Valmista suklaamousse mignon-munia käyttäen. Kaada browniepohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa tai pakkasessa vähintään viiden tunnin ajan.
 – – – 
4. Irrota vuoasta. Jos teet korkean kakun, eli kahdessa osassa, pinoa kakut päällekkäin ja kuorruta marenkikreemillä palettiveitseä käyttäen. Sen jälkeen lisää pisarat ja muut haluamasi koristeet.

Suklaapisarat;

1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl öljyä

+sivellin

1. Sekoita öljy ja kaakaojauhe yhteen. 
2. Käytä sivellintä seoksessa ja ravista ylimääräinen suklaaseos pois.
3. ”Roiski” siveltimellä pieniä suklaaläiskiä kakun pintaan. Seosta saattaa roiskua muuallekin, joten ole varovainen!

Suloinen kakku pääsiäispöytään, ja vaikka resepti on pitkä, se on silti helppo! 🙂
-Dr.Sugar-

Kommentit (26)

  1. Anonyymi

    Hei, en vieläkään ymmärrä, missä liivatteet sulatetaan? Liivatteet otetaan siis pois kylmästä vedestä, eikä niitä puristeta. Sitten ohjeessa sanotaan, että sulata liivatteet liedellä.. Mihin nesteeseen ne sulatetaan ja kuinka paljon tätä nestettä pitäisi olla??? Toivottavasti vastaatte pian, aloitan nyt tekemään tätä kakkua 🙂

    • Laura/NauravaNappi

      Liivatteisii jää nestettä liotuksesta kun et rutista niitä ottaessasi pois vedestä. Ne sulavat siis siihen omaan nesteeseensä mitä ei rutistettu pois tai voit rutistaa ne kattilaan missä sulatat 😊

    • Jinna L

      Pahoittelut että vastauksessa kesti. Tosiaan juuri niin kuin nauravanappi kerkesikin vastaamaan. Eli siinä omassa nesteessään sulatetaan ☺ mukavaa pääsiäistä!

  2. Sanna

    Moi! Nam! 🙂 Voikohan pohjan helposti muokata gluteenittomaksi? Vinkkejä?

  3. Sanna

    Ja hei, mites tuo väri? Millä värillä saitte noin kauniin pastellin?

    • Jinna L

      Hei! Pohjan voi hyvinkin tehdä gluteenittomista jauhoista 😊 riippuen merkistä, saattaisin laittaa niitä hiukan enemmän kuin tavallisia vehnäjauhoja! Väri puolestaan syntyi lisäämällä kreemiin vihreää ja sinistä 😊 kannattaa aloittaa pienestä määrästä ja lisätä tarpeen tullen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *