Persikka-mansikkakakku

Moikka!

Persikat ja mansikat ovat sesongissa, ja pehmeän raikkaan makunsa puolesta ne ovat toisilleen täydellinen pari. Kakku sai pinnalleen herkullisen valkosuklaakreemin ja värikkään ganachen.

Kakku matkasi Annin Uunissa-verkkokaupan avajaisten värikkääseen juhlapöytään.
136.JPG
(kuva Kakkukatri)
 
P6160128.JPG
 

Kakkupohja (ohje Kakkukatri);
4 L-koon kananmunaa
2 dl erikoishienoa sokeria
3/4 dl kiehuvan kuumaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen (kiertoilmalla 150). Sekoita kuivat aineet yhteen, lukuunottamatta sokeria.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Kaada vaahdon joukkoon kuuma vesi, koko aika sekoittaen. Kun vesi on sekoittunut, lopeta vatkaus.
4. Sihtaa kuivat aineet vaahdon sekaan, sekoita ne joukkoon nuolijalla käännellen.
5. Kaada taikina kevyesti voilla tai vuokaspraylla voideltuun vuokaan (15-18cm). Oma vuokamme on PME alumiinen kakkuvuoka, joka on vähän normaalia korkeampi. Paista uunissa n.50-60 minuutin ajan uunin tehosta riippuen. Voit paiston loppuvaiheessa kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna valmiin pohjan jäähtyä hetki vuoassa ja sen jälkeen irroita se. Leikkaa vasta täysin jäähtyneenä. Pohjan voi halutessaan paistaa myös edeltävänä päivänä.

Persikka-mansikkatäyte;

2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
½ dl sokeria
1 dl persikkasosetta
1 dl mansikkasosetta
4-5 liivatetta
1 rkl appelsiinimehua1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita soseet ja tuorejuusto keskenään.
3. Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
4. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
5. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
P6160125.JPG

P6160216.JPG

Kostutukseen;  appelsiinimehua, jaffaa…Kakun kasaus;

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka missä pohjan valmistit kelmulla.
2. Laita pojaksi se kakkupohjan kerros minkä haluat päällimmäiseksi. Kostuta ja lisää puolet täytteestä. Toista.
3. Kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta. Kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota vuoasta ja kuorruta.

Valkosuklaakreemi;

130 g valkosuklaata (1 panda valkosuklaalevy)
175 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
n.4-5 dl tomusokeria

+väriainetta

1. Sulata pilkottu valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
2. Vaahdota voi ja vaniljasokeri sileäksi. Lisää joukkoon sula valkosuklaa koko aika sekoittaen. Lisää vielä tuorejuusto ja vatkaa huoella sekaisin.
3. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes seos on tasaisen kuohkea.
4. Värjää, ja pursota tai levitä! Laita kakku kylmään, sillä ganache on hyvä valuttaa “kovalle” viileälle pinnalle.

Valkosuklaaganache;

100 ml kuohukermaa
300 g valkoisia candy melts-nappeja/valkosuklaata
+ pinkkiä väriainetta1. Rouhi suklaata pienemmäksi ja kaada se lämmönkestävään astiaan.
2. Kiehauta kerma mikrossa tai liedellä. Älä anna kiehua, vaan pienesti “pulpahtaa”.
3. Kaada kuuma kerma suklaiden päälle. Anna olla muutaman minuutin ajan.
4. Sekoittele ganachea hennosti lusikan avulla. Älä sekoita liikaa, ettei ganacheen ilmesty ilmakuplia.
5. Kun seos on tasainen, lisää joukkoon muutama pisara väriainetta ja värjää kunnes ganache on haluamasi sävyinen.
6. Kaada kreemin pinnalle hieman jäähtyneenä, mutta älä anna ganachen jähmettyä! Sen kuuluisi olla koostumukseltaan paksua, mutta silti valuvaa.
7. Jos haluat siistit valumat, aloita lusikoimalla tai pursottamalla haluamasi reunat ja sitten vasta päällinen. Koristele marengein, karkein, kukin..Semmoinen kakku tällä kertaa. Ainakin pirteä väriltään! 🙂 kakussa on muuten kauniita isomaltoosista ja lehtikullasta tehtyjä syötäviä jalokiviä sekä näitä marenkeja.
Annin hempeä vaaleansininen kakku oli herkullinen suklaatryffeli-punaherukka kakku ja Katrin upeaa lime-raparperi-kakkua koristi upea iso rusetti, kyllä kelpasi herkutella!
P6150006.JPG

P6160166.JPG

P6160130.JPG

-Dr.Sugar-

ruoka kakut leivonta makeat-leivonnaiset
Kommentit (7)
  1. Niin ihana ja mahtavan makuinen! Kiitos kun olit mukana ja autoit tarjoiluissa 🙂 ♡

  2. Hei! Paistetaanko kakku uunin keskitasolla?

    1. Kyllä vaan! Tai sillä tasolla mikä omassa uunissa paistaa kaikista tasaisimmin! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *