Sitruuna-hopeatoffeekeksit

sitruuna-hopeatoffeekeksit

Sitruuna-hopeatoffeekeksit iskivät minun tajuntaani yksi yö nukkumaan mennessä. En voinut muuta kuin aamulla marssia kauppaan hakemaan ainekset ja alkaa leipomaan. Sille päivälle oli suunniteltuna ihan toinen resepti, mutta en vain saanut näitä keksejä mielestäni! Ja tiedättekö mitä? Sitruuna-hopeatoffeekeksit on juurikin niin herkullisia mitä ajattelinkin. Ihanan raikkaan makuiset sitruunakeksit saavat sisälleen ihanan salmiakkisen lakutoffeeyllätyksen. Yhdistelmä vaan yksinkertaisesti toimii! On sanomattakin selvää, että tällä reseptillä voit tehdä myös ihan tavallisia sitruunakeksejä, mutta suosittelen piilottamaan osaan kekseistä hauskan hopeatoffeeyllärin!

Pakko kyllä myöntää, että meidän keittiö oli hetken aikaa kunnon keksitehdas, sillä täytyi vähän hioa sitä miten toffee sulaa keksien sisälle, mutta ei kuitenkaan tule ulos paistettaessa. Ratkaisu tähän on erittäin kylmä taikina. Taikinaa saa jähmettää mielellään pariinkin otteeseen, mutta yhdelläkin jähmetyskerralla tuli toimivia keksejä. Ja vaikka osassa testieriämme lakutoffee vähän pääsikin pilkistämään keksitaikinan joukosta, ei se silti palanut.

sitruuna-hopeatoffeekeksit

sitruuna-hopeatoffeekeksit

Aivan IHANIA keksejä (moneskohan keksiresepti blogihistoriassa tämäkin on jo…). Toivottavasti mielenne tekee kokeilla näitä. Ehdottomasti täytyy tehdä lisääkin sitruunaa ja salmiakkia/lakua yhdisteleviä herkkuja. Ennestään blogista löytyykin jo nämä herkulliset sitruuna-lakritsipalat. Jos lisää sitruunaisia keksejä, kokeile pehmeitä sitruuna-juustokakkukeksejä tai ihania sitkeitä sitruunakeksejä. Ja jos hopeatoffeee maittaa sinulle, kokeile tätä ihanaa kuorrutetta. Edellä mainittu kuorrute sopii ainakin lähestyvän halloweenin herkkuihin kuin nenä päähän! 🙂

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Sitruuna-hopeatoffeekeksit

Ainekset (25 annosta)

1 dl
tomusokeria
2 dl
hienoa sokeria
1-2
sitruunan kuoriraaste
5½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
225 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1
kananmuna
2 tl
sitruunamehua
+ hopeatoffeekarkkeja
+ tomusokeria pyörittelyyn
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa sokerit ja sitruunan kuoriraaste kulhoon. 
  2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset.
  3. Lisää sokeri-sitruunaseoksen joukkoon voi, ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sitruunamehu edelleen vatkaten. Käy kulhon reunat läpi nuolijalla ja jatka vielä hetki vaahdottamista.
  4. Lisää sitten vaahdon joukkoon kuivat ainekset kolmessa erässä. Vatkaa vain kunnes taikina on muodostunut. Peitä kulho kelmulla ja laita taikina jääkaappiin tunniksi.
  5. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla. Mittaa pienelle kulholle tomusokeri pyörittelyä varten.
  6. Ota taikina jääkaapista, pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja, paina sitten hopeatoffeepala keskelle tai peitä “reikä”. Kieritä keksipallot sitten tomusokerissa ja aseta pellille (pellille mahtuu kerrallaan noin 9 keksiä). Paina vähän palloja alaspäin. Jos keksipallot ovat todella pehmeitä, laita vielä hetkeksi jääkaappiin ennen paistamista. Jos taikina pysyi hyvin viileänä, voit paistaa keksit heti.
  7. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat pinnalta sopivan kiinteitä. Keksien ei tule ottaa uunissa sävyä lähes ollenkaan. Nosta valmiit keksit lautaselle tai ritilälle jäähtymään. Jos keksien sisältä on valunut hopeatoffeeta, nosta se jähmettymään niin päin, että toffee valuu takaisin keksin sisälle.

Valmiit keksit säilyvät huoneenlämmössä noin viikon.

VINKKI! Huomasimme että parhaiten hopeatoffeet saa keksien sisälle pyörittämällä niistä pallon ja laittamalla sen keksipallon sisälle (ei teräviä reunoja!). Me leikkasimme hopeatoffeepatukan neljään osaan ja yksi osa aina yhden keksin sisälle.

ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *