Sitruuna-lakritsipalat

sitruuna-lakritsipalat

sitruuna-lakritsipalat

Jos etsit halloweeniin sopivaa mokkapalojen haastajaa, olet löytänyt perille. Sitruuna-lakritsipalat on täydellinen herkku sitruunan ja lakun ystäville, ja kauniin kiiltävän mustan pintansa takia tottakai sopiva halloweeniin. Pohja on herkullisen raikkaan sitruunainen ja pehmeä, ja päällinen on makeansuolainen hopeatoffeekuorrute.

Mikähän siinä on että lapsena ei tykätty sitruunasta eikä hopeatoffeesta ja nyt kummatkin (varsinkin sitruuna) maistuu varsin hyvin? Vanhenemisen mysteereitä. Sitruunaa on muuten tänä vuonna näkynyt blogissakin vaikka millä mitalla, erityisesti suosikiksi muodostui tämä helppo sitruunajuustokakku.

sitruuna-hopeatoffeepalat

sitruuna-lakritsipalat

Vielä olisi tulossa yksi halloween-resepti, jos tähdet osuu kohdilleen (tarkemmin: jos aurinko paistaa sen verran, että meidän pimeässä kodissa saa kuvattua jotakin…). Leivotteko te halloween-herkkuja viikonloppuna? Mitä herkkuja? 😛

Lisää halloween-herkkuja instagramissa @drjinna

Sitruuna-lakritsipalat

Ainekset (36 annosta)

3 dl
hienoa sokeria
4
kananmunaa
2 tl
sitruunamehua
200 g
voita (sulatettuna)
2 dl
maitoa
4½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1
sitruunan raaste
Hopeatoffeekuorrute
1 pss
hopeatoffeekarkkeja (n.168g)
2 dl
kuohukermaa
+ nonparelleja, koristerakeita
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa syvä uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Mittaa kananmunat ja sokeri kulhoon (tai yleiskoneeseen) ja vatkaa niistä sähkövatkaimilla kuohkea, vaalea vaahto. Lisää lopuksi joukkoon 2 tl sitruunamehua.
  3. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja raastettu sitruuna, ja toiseen sulatettu voi ja lämmin maito.
  4. Lisää varovaisesti muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-maitoseosta ja kuivia aineksia. Muista kaapia huolellisesti kulhon reunat.
  5. Kaada valmis taikinan valmistelulle uunipellille ja paista pohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun jää raakaa taikinaa, paista vielä hetki.
  6. Nosta valmis pohja uunista ja anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistat kuorrutetta.
  7. Mittaa kuohukerma keskikokoiseen paksupohjaiseen kattilaan. Lisää hopeatoffeet joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes ne sulaa kerman joukkoon.
  8. Lisää vähän lämpöä ja keitä seosta 5-10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu ja saa kinuskimaisen koostumukseen. Mikäli haluat kokonaan mustan sävyn, voit lisätä pari pisaraa mustaa elintarviväriä. Voit kokeilla tippatestiä ja pudottaa tipan kastiketta lasilliseen kylmää vettä. Katso lasin pohjalta jähmettyikö kuorrute kovaksi (joskus pinnalle voi jäädä vähän jotain, joten seuraa vain putoaako pohjaan jotain äläkä pintaa). Jos jähmettyi, on se valmista.
  9.  Anna jäähtyä ihan hetki ja kaada jäähtyneen pohjan päälle, tasoita lastalla tai lusikalla. Koristele.

VINKKI! Jos haluat sitruuna-lakritsipaloista mehevämpiä, korvaa puolet voin määrästä öljyllä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *