Pistaasibiscotti – Joulukalenteri luukku 12

pistaasibiscotti

pistaasibiscotti

Tämän päivän luukusta löytyy pistaasibiscotti resepti! Oletteko koskaan tehneet biscottia? Biscotit on italialaisia ”kahdesti” paistettavia keksejä, joita yleensä tarjoillaan kahvin tai teen kera. Biscottien säilyvyys on todella hyvä, joten nämäkin on hyvä lahjaidea! Meidän biscotit maistuu sekä vaniljalta että nimensä mukaisesti pistaasilta! Muitakin pähkinöitä voi toki käyttää, vihreät pistaasit ovat vaan niin kauniita ja tietenkin herkullisen makuisia!

Biscottien valmistus oli myös hauskaa! Ensin tehdään taikina ja siitä muodostetaan kaksi pötkylää pellille, pötkylät paistetaan ja uunista tullessaan ne leikataan ja paistetaan uudelleen! Näin pistaasibiscotti saa ihanan rapsakan rakenteen sekä paahteisen makunsa! Kuulostaa ehkä työläältä, mutta sitä se ei ollut!

pistaasibiscotti

pistaasibiscotti

Sellaiset herkut tämän päivän luukussa. Jos pistaasiherkut kiinnostelee, kurkkaa myös nämä pistaasi-suklaacookiet tai nämä pistaasipallot! Huomenna luvassa onkin uusi makeisresepti ja tällä kertaa astetta kirpsakampi!

Lisää joulutunnelmaa? @drjinna

Pistaasibiscotti

Ainekset (25 annosta)

5½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
50 g
voita
2 dl
sokeria
2 rkl
rypsiöljyä
2
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
150 g
pistaasia (rouhittuna)
150 g
tummaa-tai valkosuklaata
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siirrä sivuun.
  3. Mittaa toiseen kulhoon voi, sokeri ja öljy. Vatkaa pari minuuttia, kunnes seos vaalenee. Lisää sitten vanilja ja kananmunat.
  4. Kääntele kuivat aineet muodostaaksesi taikinan. Älä sekoita liikaa. Taikina saa olla vähän tahmaista, mutta jos se tuntuu liian tahmealta, voit lisätä vielä pari ruokalusikallista vehnäjauhoa. Kääntele viimeisenä joukkoon pistaasit.
  5. Jaa valmis taikina kahteen osaan, muotoile kosteilla käsillä niistä kaksi samankokoista pötköä pellille (n.25x8cm) jotka on reilun kahden sentin paksuiset. Paista uunin keskitasolla 25 minuutin ajan.
  6. Ota pois uunista, leikkaa kummatkin pötköt noin kahden sentin paloihin, nosta keksit takaisin pellille ”sisus” ylöspäin ja paista vielä 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
  7. Kun biscotti on jäähtynyt dippaa se sulassa suklaassa miten haluat ja lisää koristeeksi lisää rouhittua pistaasia.

Keksit säilyy ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä 2-3 viikkoa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *