Kiinnitetty postaus

Perinteinen piparkakkutalo

Kaupallinen yhteistyö: Dr.Oetker

piparkakkutalo

piparitalo

Täällä ollaan jo joulutunnelmissa, ja vuorossa onkin meidän 2020 piparkakkutalo! Tällä kertaa pysyteltiin yksinkertaisissa tunnelmissa (vaikka aina tekisi mieli tehdä pastelliunelmia) ja tälläinen perinteinen piparkakkutalo tuli! Mielestämme aika kiva. Mehän teimme vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa aikuisiällä omat talot. Ja jos kaipaat lisäinspiraatiota, Jonnan oman löydät tästä ja minun oman tästä. Tähän taloon meillä ei ole varsinaisia kaavoja, sillä piirrämme ne aina ”päästä”.

Saimme piparitalon tekoon Dr.Oetkerilta ihania jouluisia koristeita ja leivontatarvikkeita, mitkä tulikin tarpeeseen! Liimaamme normaalisti (jos näin voi sanoa, kun kokemusta on kahdelta vuodelta…) talot sulalla sokerilla, mutta tänä vuonna käytimme Dr.Oetkerin elintarvikeliimaa sormien ja ajan säästämiseksi. Talo on pysynyt kauniisti ja tukevasti kasassa 🙂 Liimasimme myös liivatelehdistä tehdyt ikkunat sekä ovet ja loput koristeet samalla elintarvikeliimalla. Dr.Oetkerilla on todella kattava valikoima tuotteita joululeivontaan, ja varsinkin piparitalon rakentamiseen. Suosikiksemme nousi liiman lisäksi, yllä kuvassa olevat uudet koristerakeet sekä valkosuklaalumihiutaleet.

PIPARITALON KASAAMINEN:

  1. Leikkaa haluamillasi kaavoilla tai muoteilla piparitaikinasta sopivat palaset (muista tehdä myös pohja). Paista uunissa ja anna sitten jäähtyä. Jos talon osat on menettäneet muotoansa uunissa, voit raastaa niitä hellästi raastinraudalla tai veitsellä takaisin muotoonsa.
  2. Koristele seinät ja katonpalaset pikeerillä tai sokerikuorruteilla, tai koristelugeelillä. Kiinnitä myös liivatelehdet ikkuinoihin. Anna kuivua. Liimaa sitten seinät yhteen elintarvikeliimalla. Liimaa lopuksi katto.
  3. Liimaa viimeisenä ovi ja viimeiset koristeet.

HUOM! Me koristelemme aina seinät ja katot ennen kokoamista, mutta jos haluat, voit koota talon ennen koristelua.

KÄYTETYT TUOTTEET:

piparitalo

Kuten viime vuonna, olemme tänäkin vuonna mukana Dr.Oetkerin ja SOS-Lapsikylän #piparikoti kampanjassa, missä jokaisesta teidän facebookiin tai instagramiin jakamasta #piparikoti kuvasta lahjoitetaan 1€ SOS-Lapsikylälle lasten harrastustukeen. Eli nyt olisi mahdollista rakentaa itsekseen tai perheen kanssa ihana piparkakkutalo, ja ottaa samalla osaa tärkeän asian vuoksi. Löydät tarkemmat ohjeet ja tietoa kampanjasta täältä.

Kurkatkaa myös instagramista meidän piparitalon koristelua, @drjinna. Ja muistakaa jakaa omista piparitaloista kuvat #piparikoti!

ruoka joulu keksit-ja-pikkuleivat joululeivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *