Mantelitoffeekrokantti
Kaupallinen yhteistyö: Dansukker
Ja nyt lupaamamme herkku, eli mantelitoffeekrokantti. Tästä tuli kertaheitolla oma suosikkimme ja jos annatte mahdollisuuden, saatatte itsekin löytää uuden suosikkiherkun. Mantelitoffeekrokantti on ihanan rouskuva, paahteista mantelia, herkullista toffeeta ja suklaata sisältävä makeinen. Aika lailla täydellinen yhdistelmä kaikkea mielestämme. Ja kun kuvailemme sanalla rouskuva, emme tarkoita kovaa! Krokantti murenee ihanasti ja sulaa suussa.
Makeisten valmistus on aina oma prosessinsa ja tämäkään resepti ei ole poikkeus. Mutta jos vain kotoa löytyy paksupohjainen kattila ja lämpömittari, onnistuu tämä varmasti jokaiselta. Helpotimme reseptiä sisällyttämällä siihen Dansukkerin glukoosisiirappia. Glukoosisiirappi auttaa toffemassan kristallisoitumisen estämisessä, milloin toffeesta tulee ihanan napsakka ja ei lainkaan rakeinen. Makeisten lisäksi tykkäämme käyttää glukoosisiirappia esimerkiksi jäätelöissä, missä glukoosisiirappi estää jääkiteiden syntymistä. Kurkkaa lisää makeisreseptejä myös Dansukkerin sivuilta.
Lämmin suositus näille herkuille (ollaan itsekin tekemässä näitä ainakin pari satsia lisää). Ja ehkä parasta näissä makeisissa on se, että ne säilyvät loistavasti huoneenlämmössä parikin viikkoa. Joten ne voi helposti pakata lahjapusseihin tai purkkeihin ja ne eivät vie tilaa jääkaapissa! Tähän reseptiin voi käyttää muitakin pähkinöitä, mutta suosittelemme paahtamaan ne, jotta niihin tulee vähän lisämakua.
Jos kaipaat lisää makeisherkkuja krokanttien lisäksi, tässä on vielä muutama missä ollaan myös hyödynnetty kätevää glukoosisiirappia valmistuksen helpottamisessa. Kurkkaa myös vinkkejä makeisten valmistamiseen tästä.
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Mantelitoffeekrokantti
Ainekset (25 annosta)
- 150 g
- manteleita
- 225 g
- voita
- 2½ dl
- Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- ½ dl
- vettä
- 2 rkl
- Dansukker glukoosisiirappia
- 100 g
- tummaa suklaata (rouhittuna)
- + vettä sutimiseen
- + sormisuolaa