Dr. Sugar
Dr. Sugar

Popkornibrittle- Joulukalenteri luukku 8

Ihanaa lauantaita! Aika avata blogin joulukalenterin kahdeksas luukku ja sieltähän paljastuu ihana popkornibrittle. Rapsakka popkornibrittle sopii loistavasti joululahjaksi. Brittlen voi popkornien lisäksi tehdä myös suosikkipähkinöistäsi.

Nam! Ihanaa jouluista lauantaita ja hyvää viikonloppua!

Popkornibrittle (n.puolikas pellillinen)

Ainekset

4 rkl
vettä
½ dl
glukoosi-tai vaaleaa siirappia
2½ dl
hienoa sokeria
30 g
voita
2-4 dl
valmista popkornia
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

1. Mittaa keskikokoiseen kattilaan vesi, siirappi ja sokeri. Lämmitä n.150 asteeseen, lisää sitten joukkoon voi ja lämmitä seosta kunnes se saavuttaa n.165-170 asteen lämpötilan. Siirrä HETI pois liedeltä, sekoita joukkoon popkornit ja kaada leivinpaperilla varustellulle pellille. Laita seoksen päälle toinen leivinpaperi ja painele sitten seosta vähän matalammaksi vaikkapa kaulimen avulla.

2. Anna seoksen jäähtyä ja sitten murskaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Brittle säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa n.1-2 viikkoa.

 

VINKIT! Ohjeen lämpötila on vähän paahteisempaa, tummempaa (meripihkamaista) brittleä varten. Jos kuitenkin haluat vähän vaaleampia versioita, lisää voi 130-140 asteen paikkeilla ja lämmitä seosta n.150 asteeseen.

Popkornin määrää voi vähentää tai lisätä, riippuen millaisen koostumuksen haluat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *