Manteli-ricottakeksit
Manteli-ricottakeksit ovat italialaisia ihanan pehmeitä keksejä, jotka saavat makunsa mantelijauheesta sekä tuoreesta ricotta-juustosta. Keksit saattavat olla vaatimattoman näköisiä, mutta herkullisuudesta ei olla tingitty! Ja saatat ehkä ensin ajatella, että häh, juustoa kekseissä? Mutta me olemme täällä vakuuttamassa teidät että KYLLÄ TOIMII! Ricotta tuo kekseihin ihanan pehmeän koostumuksen ja vienosti happamuutta. Jos et tykkää ricotta-juustosta, ei silti tarvitse pelätä, ei nämä keksit juustoisia missään tapauksessa ole. Reseptiikassa käytetään sekä tavallista hienoa sokeria sekä tomusokeria, joka takaa kekseihin pehmeän sekä murean lopputuloksen.
Meille on melkeinpä jo muodostunut perinteeksi tehdä italialaisia keksejä tai pikkuleipiä jouluksi. Usein niissä maistuu ihanasti pähkinät tai manteli, eikä manteli-ricottakeksit ole poikkeus. Jos haluat testata meidän muita italialaisia keksejä, kokeile biscotteja, amaretteja, pistaasi-amaretteja tai macaronseja. Mitähän keksejä ensi vuoden joulukalenteriin sitten leipoisikaan? Jos teillä herää ehdotuksia, voitte jättää niitä kommenttikenttään. Meiltähän usein jää “resepti-ideoita” käyttämättä ja monesti ne siirtyy seuraavaan kalenteriin, joten jo nyt on hyvä suunnitella ensi vuotta!
Sellainen oli tämän vuoden viimeinen kalenteriresepti. Huhhuh! Ihan hurja määrä leivontaa, reseptisuunnittelua ja kuvaamista takana. Yhtä lailla hurja määrä kiinnostuneita silmäpareja ja nopeita leipureita siellä ruudun toisella puolellakin! Kiitos että olette kokeilleet reseptejämme ja herkutelleet itse tai antaneet herkkuja eteenpäin. Teidän into jouluherkkuihin on aina yhtä innostavaa ja joulukalenteri palaa varmasti vuonna 2023 jälleen! Huomenna vielä meidän aattoaamun kuulumiset ja sitten kirjaudumme ulos joulun viettohon.
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
Manteli-ricottakeksit
Ainekset (33 annosta)
- 115 g
- voita (pehmeänä, ei sulana)
- 1 dl
- tomusokeria
- 1 dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1
- kananmuna
- 2 dl
- ricottaa murustettuna (n.200g)
- 1 tl
- manteliaromia (vapaaehtoista)
- 3½ dl
- erikoisvehnäjauhoja
- 1½ dl
- mantelijauhetta
- 1½ tl
- leivinjauhetta
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele uunipelti leivinpaperilla.
- Mittaa pehmeä voi ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Käy kulhon reunat läpi nuolijalla ja vatkaa vielä hetki.
- Lisää sitten joukkoon kananmuna, vatkaa se huolella joukkoon. Lisää sitten murustettu ricotta-juusto ja vatkaa jälleen, kunnes seos on tasainen. Jos käytät manteliaromia, lisää se tässä vaiheessa.
- Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset. Lisää ne kahdessa osassa toisen massan joukkoon. Vatkaa vain kunnes taikina muodostuu. Älä ylivatkaa, jotta kekseistä ei tule sitkeitä.
- Muodosta valmiista taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia palloja, nosta ne pellille ja paina hieman alaspäin. Voit halutessasi painaa vielä keksien keskelle mantelin.
- Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, tai kunnes keksien pohja on kauniin kullanruskea. Keksien pinnan ei kuulu ottaa väriä, jotta keksien sisus pysyy varmasti pehmoisena.
- Viimeistele keksit tomusokerilla. Suosittelemme säilyttämään keksit huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa.
HUOM! Jos taikina on todella pehmeää (lähes tahmeaa) pyörittelyvaiheessa, voit nostaa taikinan puoleksi tunniksi jääkaappiin kiinteytymään.