Helpot piparikierteet

Eilen luettelimme ihania keksireseptejä, jotka sopivat joulupöytään ja tässä tulisi taas uusi: eli helpot piparikierteet. Nämä pehmoiset piparikierteet sisältävät valmista piparkakkutaikinaa sekä valmista murotaikinaa. Kierteet kieritetään rullalle, leikataan ja paistetaan ihaniksi, pehmoisiksi kierteiksi. Nämä sopii ihanasti kahvin, teen tai glögin kanssa. Ja tottakai myös lahjaksi, ellei kaikki mene omiin suihin kuten meillä!

Koska piparikierteissä on kahta taikinaa, on lopputulos mukavan pehmoinen rapean sijasta. Ne myös säilyttävät pehmeyden vähän pidempään, kuin tavalliset piparit tai murokeksit. On sanomattakin selvää, että voit valmiiden taikinoiden sijasta tehdä nämä myös omasta suosikki pipari-ja murokeksitaikinasta, jos sinulta semmoiset löytyy omasta takaa! Mutta älkää pelätkö välillä helpottaa omaa taakkaa ja nakata ostoskoriin niitä arkea helpottavia valmistaikinoitakin. Toimii hyvin ja säästää huomattavasti aikaa!

Miltäs helpot piparikierteet vaikuttaa? Täällä ainakin tykättiin kovasti! Piparitaikinan mausteinen ja makea maku yhdistettynä murotaikinan voiseen pehmeyteen teki näistä erityisen hauskoja ja herkullisia! Tekisi mieli seuraavaksi kokeilla yhdistää piparitaikinaa ja suklaakeksitaikinaa samanlaisiksi kierteiksi. Toimisikohan yhtä hyvin… *kehittää ensi vuoden joulukalenteria päässään valmiiksi*.

Joulukalenterista puheen ollen, olemme seuranneet innoissamme miten hyvin olette ottaneet tämän vuoden kalenterin vastaan. Ja ylipäätänsä olleet kiinnostuneita meidän resepteistämme! Varsinkin sekä Biscoff fudge että suklaa-karamellifudge on tuntunut innostavan teitä kovasti ja se on meille iso juttu <3 Kiitos kaikille reseptejä kokeilleille ja niitä jakaneille! Lisää ihania reseptejä on tulossa! Spoilaan sen verran, että ensi viikolla on tulossa sellainen makeisresepti, mikä lukeutuu yhtiin meidän blogimme parhaista. Reseptiä testattiin ja maistatettiin koemaistajilla ja ensi viikolla löytyy blogista. Olemme onnessamme!

Seuraa meitä ja joulutteluamme instagramissa @drjinna

Helpot piparikierteet

Ainekset (30 annosta)

1 pkt
piparkakkutaikinaa
1 pkt
murotaikinaa
+ vehnäjauhoja
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Ota valmistaikinat pakasteesta huoneenlämpöön pehmenemään. Valmistele sillä aikaa uunipelti leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Käytä kumpaakin taikinaa yhtä paljon. Kaulitse pehmenneet taikinat saman paksuisiksi levyiksi (pari milliä on yleensä hyvä) ja aseta päällekkäin. Kieritä tiukalle rullalle ja leikkaa veitsellä kierteiksi. HUOM! Jos murotaikina on kovin pehmeää, voit vaivata siihen vähän lisää jauhoja mukaan, tehden siitä kiinteämpää.
  3. Aseta kierteet pellille ja paista pakkauksen ohjeen mukaisesti, kunnes keksit ovat kiinteitä ja kypsiä. Keksit saa jäädä pehmeiksi.
ruoka leivonta joulu keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (2)
  1. Hei,
    Olisiko vinkkiä valmistaikinoista, mikä olisi parhaimman /vähiten teollisen makuista? Taitaa noissa hieman eroja.. minulla ei kokemuksia, mutta hieman laiskottaisi ja haluaisin testata tätä reseptiä

    1. Itse yleensä käytämme Myllyn Paras-taikinoita, mutta jos haluaa mahdollisimman kotitekoisen piparitaikinan oloista, suosittelen jotain lähileipomoiden taikinoita. Monesti niitäkin löytyy kaupasta, joko pakasteesta tai kylmäaltaista (joskus sieltä missä esimerkiksi valmiskakut löytyy).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *