Biscoff fudge

biscofffudge

biscofffudge

Joulukalenteri pitää tottakai sisällään useita makeisreseptejä, ja tässä tulee ensimmäinen: Biscoff fudge. Minähän en itse ole mikään suurin biscoff tahnan ystävä (anteeksi Viimeistä Murua Myöten Saara!), mutta tähän fudgeen se sopii kuin nenä päähän! Ohje on helppo, ja Biscoff fudge valmistuu näppärästi ja ilman lämpömittaria, yhdessä kattilassa. Me leikkasimme omamme klassisiin kuutioihin sekä hauskoihin pipariukon muotoisiin karamelleihin. Tätä reseptiä kirjoitellessa meinasin kirjoittaa fugge NIIN monta kertaa että ihan hävettää. Kirjoitan fudgen fuggena paperille ja näköjään se välittyy myös näppäimistölle. Eli jos fuggea löytyy jostain välistä, se on joku alitajuinen viesti minulle mitä en vielä tajua! HELP!

Ripottelimme biscoff FUDGEN (huh..) päälle biscoff keksimurua, mutta ihan perinteinen piparimurukin kävisi. Lisäksi pinnalle voi murustella pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai vaikka karkkimurua. Me pysyteltiin biscoff linjalla. Jos haluat niin voit tehdä tämän fudgen myös maitosuklaata käyttäen. Silloin biscoff ei maistu niin vahvasti, mutta fudge saa mukavan suklaisen vivahteen.

biscofffudge

biscoffkarkit

Biscoff-tahnan tykkäämättömyydestä ja fudgen oikeinkirjoittamisen vaikeudesta huolimatta, suosittelemme näitä helppoja karkkeja lämpimästi teille kaikille. Periaatteessa voit tehdä nämä vegaanisinakin, jos vaihdat valkosuklaan ja kondensoidun maidon kokonaan maidottomiin versioihin (esim.riisipohjaista valkosuklaata löytyy hyvin kaupoista)! Jos kaipaat lisää hyviä makeisreseptejä, löydät niitä täältä. Jos sulta löytyy jotain toista keksitahnaa, voit käyttää sitäkin. Ota talteen tämä resepti!

 

Dr.Sugar instagramissa

Biscoff fudge

Ainekset (56 annosta)

1 tlk
kondensoitua maitoa 397g (ei karamellisoitu)
300 g
valkosuklaata
300 g
Biscoff tahnaa
1½ dl
tomusokeria
Biscoff keksimurua tai piparimurua (sekaan/pinnalle)
4 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Vuoraa 20x20cm vuoka leivinpaperilla huolellisesti.
  2. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kondensoitu maito, biscoff tahna sekä valkosuklaa. Anna sulaa miedolla lämmöllä, koko aika sekoittaen ettei valkosuklaa pala.
  3. Kun kaikki on sulaneet yhteen, lisää tomusokeri ja kääntele sekaisin. Jos sinun kattila kestää, voit myös käyttää käsivatkaimia sekoituksen nopeuttamiseksi.
  4. Kun seos on tasainen, kaada se vuokaan ja siloittele lusikalla tasaiseksi. Painele pintaan keksimuru ja laita sitten kylmään vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
  5. Leikkaa valmis fudge haluamasi kokoisiin paloihin ja pakkaa kauniisti sellofaaniin tai purkkeihin. Palojen määrä määräytyy sen mukaan miten pieniksi leikkaat.

Valmiit fudget säilyy hyvänä viileässä säilytettynä, ilmatiiviisti pakattuna noin kaksi viikkoa.

ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *