Herkullinen sitruunakakku
Mikä olisikaan parempaa kuin herkullinen sitruunakakku? Eipä kovin moni herkku! Oltiin superotettuja kun eräs ihana lukijamme kruunasi meidät “the sitruuna leivontablogiksi”. Ja ajattelimme kunnioittaa tätä jatkamalla ihanien ja herkullisten sitruunaisten reseptien kehittelyä. Aloitettiin tällä mehevällä sitruunakuivakakulla, joka vei meidän kielet mennessään (kuten sitruunaherkuilla on tapana!)!
Sitrushedelmien sesongin ollessa parhaimmillaan, voit toki kokeilla tätä reseptiä myös muilla sitrushedelmillä. Uskoisimme että veriappelsiinista tai miksei tavallisestakin appelsiinista, tulisi ihana versio! Kokeilimme tätä reseptiä myös muffinivuokiin tehtynä, jos sinulta ei satu kaapista löytymään sopivaa kuivakakkuvuokaa TAI jos sinulta löytyy reseptiin liian pieni vuoka. Tämän kakun voi tietenkin tehdä myös leipävuokaan tai tavalliseen pyöreään kakkuvuokaan.
Me oikeastaan rakastamme leipoa sitruunaisia herkkuja. Mikä on jännä, sillä vielä kymmenen vuotta sitten sitruunaiset herkut ei ollut kummankaan meidän mieleemme. Uskomme että tämä johtuu siitä, että koulussa käytimme sitruunaisiin leivottaviin aina vähän feikin makuista sitruunapastaa. Tämä ilmeisesti vei uskomme sitruunan herkullisuudesta 😀 Onneksi se on tälleen muutamia vuosia myöhemmin palautunut voimalla!
Ja jos sinäkin tykkäät sitruunaisista herkuista, kokeile seuraavaksi blogimme ikisuosikkeja sitruunakierrepullia, sitruunajuustokakkua, lemon curd juustokakkua sekä ihania sitkeitä sitruunakeksejä! Ja hei, jos kaipaat jotain ihanaa sitrusherkkua mikä blogista puuttuu – heitä kommenttia alle (tai laita viestiä instassa!). Herkullinen sitruunakakku tuli nyt paikkaamme sellaisen puuttumista blogissa!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Herkullinen sitruunakakku
Ainekset (16 annosta)
- 4
- kananmunaa
- 5½ dl
- hienoa sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 150 g
- ranskankermaa
- ½ dl
- sitruunamehua/vettä
- 1
- sitruunan kuoriraaste
- 200 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 6 dl
- vehnäjauhoja
Tee näin:
1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Voitele tai suihkuta vuokaspraylla n. 2,5 litran kahvikakkuvuoka (meidän omamme on NordicWaren Heritage). Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi, ja sekoita ranskankerma haarukalla sen joukkoon. Lisää myös sitruunamehu (tai vesi).
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada sekaan lämmin voiseos ja kuoriraaste, ja sekoita huolellisesti. Siivilöi lopuksi jauhoseos munavaahtoon.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Ota valmis kakku uunista, anna levätä vuoassa 5-10 min ja kumoa sitten kakku ulos vuoasta. Viimeistele tomusokerilla.
Kakku säilyy viileässä kelmutettuna noin viikon.
Tuli komea herkullinen kakku tämän suosikkiblogini ohjeella.
Kiitos hyvistä resepteistä ja hienoista kuvista.
t.Tarja
Aivan ihana kuulla! Kiitos sinulle testailusta! 🙂