Mantelitoffeekrokantti

Kaupallinen yhteistyö: Dansukker

mantelitoffeekrokantti

mantelitoffeekrokantti

Ja nyt lupaamamme herkku, eli mantelitoffeekrokantti. Tästä tuli kertaheitolla oma suosikkimme ja jos annatte mahdollisuuden, saatatte itsekin löytää uuden suosikkiherkun. Mantelitoffeekrokantti on ihanan rouskuva, paahteista mantelia, herkullista toffeeta ja suklaata sisältävä makeinen. Aika lailla täydellinen yhdistelmä kaikkea mielestämme. Ja kun kuvailemme sanalla rouskuva, emme tarkoita kovaa! Krokantti murenee ihanasti ja sulaa suussa.

Makeisten valmistus on aina oma prosessinsa ja tämäkään resepti ei ole poikkeus. Mutta jos vain kotoa löytyy paksupohjainen kattila ja lämpömittari, onnistuu tämä varmasti jokaiselta. Helpotimme reseptiä sisällyttämällä siihen Dansukkerin glukoosisiirappia. Glukoosisiirappi auttaa toffemassan kristallisoitumisen estämisessä, milloin toffeesta tulee ihanan napsakka ja ei lainkaan rakeinen. Makeisten lisäksi tykkäämme käyttää glukoosisiirappia esimerkiksi jäätelöissä, missä glukoosisiirappi estää jääkiteiden syntymistä. Kurkkaa lisää makeisreseptejä myös Dansukkerin sivuilta.

mantelitoffeekrokantti

mantelitoffee

Lämmin suositus näille herkuille (ollaan itsekin tekemässä näitä ainakin pari satsia lisää). Ja ehkä parasta näissä makeisissa on se, että ne säilyvät loistavasti huoneenlämmössä parikin viikkoa. Joten ne voi helposti pakata lahjapusseihin tai purkkeihin ja ne eivät vie tilaa jääkaapissa! Tähän reseptiin voi käyttää muitakin pähkinöitä, mutta suosittelemme paahtamaan ne, jotta niihin tulee vähän lisämakua.

Jos kaipaat lisää makeisherkkuja krokanttien lisäksi, tässä on vielä muutama missä ollaan myös hyödynnetty kätevää glukoosisiirappia valmistuksen helpottamisessa. Kurkkaa myös vinkkejä makeisten valmistamiseen tästä.

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Mantelitoffeekrokantti

Ainekset (25 annosta)

150 g
manteleita
225 g
voita
2½ dl
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl
vettä
2 rkl
Dansukker glukoosisiirappia
100 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
+ vettä sutimiseen
+ sormisuolaa
2 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

1. Paahda manteleita 200 asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia. Ole tarkkana etteivät ne pala. Rouhi paahdetut mantelit haluamasi kokoisiksi. Valmistele samalla 20x20cm kokoinen neliövuoka, vuoraamalla se leivinpaperilla. Ripottele puolet manteleista vuoan pohjalle ja jätä loput koristelua varten.
2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulaneet toisiinsa. Ole tarkkana ettei sokeria kerry kattilan reunoille missään vaiheessa, välttääksesi toffeen kristallisoitumista. Voit varalta sutia kattilan reunoja vedellä kastellulla pullasudilla.
3. Kun kaikki on sulaneet toisiinsa, nosta lämpöjä ja keitä massa 151 asteeseen aina välillä sekoittaen. Seos kuohuaa jonkun verran lämmityksen aikana, joten ole varovainen. Kun massa on saavuttanut vaaditun lämpötilan, kaada se välittömästi vuokaan manteleiden päälle. Massa saattaa heti kaataessa olla vähän vaahtoinen, mutta se laskee kun ilmakuplat puhkeaa.
4. Anna toffeemassan jäähtyä reilu viitisen minuuttia, levitä sitten suklaarouhe toffeen pinnalle. Laita vuoan päälle folio tai iso lautanen ja anna suklaan sulaa viisi minuuttia. Levitä sulanut suklaa varovaisesti lusikalla ja ripottele pinnalle rouhitut mantelit sekä sormisuola.
5. Annan toffeen kovettua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan ja leikkaa tai katkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä.
HUOM! Jos voi erottuu toffeemassan joukosta keittäessä, on se yleensä merkki että massa on lämmennyt liian nopeasti. Tässä vaiheessa kannattaa nostaa kattila liedeltä, sekoittaa massaa kovasti ja laittaa uudelleen liedelle miedolle lämmölle edelleen sekoittaen. Jos tämäkään ei toimi, voit kokeilla lisätä 1 rkl kuumaa vettä massan joukkoon ja sekoittaa voimakkaasti. Paras tapa ehkäistä toffeemassan erottumista on käyttää laakeaa, paksupohjasta kattilaa.
ruoka leivonta makeiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *