Kuluneesta vuodesta ja vähän tulevastakin

Olohuone viime vuonna tähän aikaan

Hyvää tammikuista sunnuntaita ja uuden vuoden alkua! Tammikuu on jo hyvässä vauhdissa ja viimeisetkin ekstravapaat nyt loppiaisen myötä takana. Viimeistään nyt on siis aika palata perusarkeen, jota onkin sitten edessä koko talven ja kevään mitalta. Arkea ihan jo odotankin, tammikuuta en niinkään – se on omaan makuuni ihan liian pitkä, kylmä ja pimeä. Parasta tässä vuodenajassa on kuitenkin se, että talvi on kauneimmillaan, valo lisääntyy ja koko ajan edetään kohti kevättä. Siitä ajatuksesta jos mistä saa voimaa pakkasen ja pimeän keskellekin.

Tammikuun alussa on aina kiva hieman summata kulunutta vuotta ja toki vetää suuntaviivoja myös alkaneelle vuodelle. Tarkemmin ajateltuna viime vuosi oli tosi tapahtumarikas niin kodin kuin yleisen elämänkin suhteen. Tässä pieni summaus kuluneesta vuodesta ja hieman kurkistusta jo tulevaankin, sillä jännittäviä kotijuttuja on tiedossa myös tälle vuodelle!

Koti oli vuosi sitten tähän aikaan vielä kovin erinäköinen tähän hetkeen verrattuna. Keittiökin oli tuolloin vielä ihan kesken, ja kaikkinensa se valmistui vasta alkuvuoden aikana. Keittiö on yhdistelmä itse tehtyä, teetettyä ja paikalla jo ennallaan ollutta: osa rungoista, ovista ja esimerkiksi tuo posliiniallas olivat täällä jo entuudestaan, loput on tänne teetettyä tai itse nikkaroitua. Liesituulettimen teetin vielä vähän jälkikäteen metallisepällä, ja se viimeisteli keittiön tyylin kivasti. Tästä ja muista keittiön ratkaisuista voi lukea lisää tästä postauksesta. Olen kyllä tykännyt keittiöstä kovasti, se on kompakti mutta minun tarpeisiini oikein riittävä, ja istuu minusta tosi luontevasti tähän talon tyyliin. Myös tuohon väriin olen tosi tyytyväinen (maalasin siis puukaapistot itse): tumma tuo ryhtiä ja häivyttää liiallista maalaisromanttista fiilistä, mutta on kuitenkin pehmeä tausta kaikelle muulle.

Viime vuonna kotiin tuli tehtyä poikkeuksellisenkin monta sisustushankintaa, sillä tuoreessa kodissa sisustustarpeita ja sisustettavaa riitti. Keskityin etenkin olohuoneen tunnelman täydentämiseen, sillä tässä tilassa kuitenkin vietetään valtaosa ajasta. Nyt paletti alkaa olla kunnossa, tosin etenkin tv hakee vielä hieman paikkaansa. Houkuttaisi kokeilla sitä myös toisella puolella tilaa, ja ehkäpä teenkin tällaisen kokeilun lähiaikoina. Vuoden parhaaksi hankinnaksi voisin tituleerata moniakin asioita, mutta ehkäpä ykköseksi nousee tämä marokkolainen paimentolaismatto. Sen myötä olohuoneeseen tuli paljon lisää pehmeyttä ja kotoisuutta. Myös kultainen Atollo-valaisin oli erittäin onnistunut valinta, näyttävä valaisin upgreidasi koko olohuoneen astetta viimeistellymmäksi. Tänä vuonna alakerran osalta hankintalistalla on oikeastaan enää hieman täytettä seinille. Ehkä jotain taidetta, ehkä seinähyllyä tai parhaassa tapauksessa näitä molempia – ja varmasti myös pientä vaihtelua nykyisten kalusteiden paikkoja vaihtelemalla.

Kesällä innostuin ihan täysillä puutarhatöistä. Miten ihanaa olikaan päästä puuhailemaan taas pitkästä aikaa omalla pihalla! Suurin projekti oli etupihan liuskekivilaatoitus, jonka punnersin alusta loppuun yhden naisen voimin – tämän onnistumisesta olenkin erityisen ylpeä. Ennestään hiukan huolettomasti hoidetulla pihalla riitti siistittävää ja tämä projekti jatkuu vielä tulevana kesänäkin, mutta suurimmat myllerrykset alkavat olla takana. Ensi kesänä saa keskittyä kaikkeen kivaan, kuten istutuksien täydentämiseen. Pergolan rakentamistakaan en ole unohtanut, mutta tämä toteutus saattaa kuitenkin kääntyä hieman simppelimpään rimaseinään tai muuhun kevyeen näkösuojaan. Katsotaan mihin into ja rahkeet riittävät!

Eteinenkin uudistui viime vuoden aikana, ensin maalaamalla ja tämän jälkeen uuden vaatekaapiston myötä.

Kulunut vuosi oli ensimmäinen kokonainen vuosi täällä uudessa kodissa, ja tästä syystä kaikenlaista kotiprojektia riitti oikeastaan koko vuoden ajalle. Myös työrintamalla vuosi toi mukanaan isoja muutoksia: palasin vuoden alussa palkkatöihin muutaman vuoden täyspäiväisen yrittäjyyden jälkeen, ja tämä toi toki omat muutoksensa päivärytmiin ja ajankäyttöön. Aikaa bloggaamiselle ei ole enää ollut aiempaan tapaan, ja olen myös halunnut vaalia vapaita hetkiäni keskittymällä tällöin ihan muihin juttuihin. Luulenkin, että myös alkaneena vuonna blogin päivitystahti pysyy hieman verkkaisempana, toisaalta Instagram on viime vuosina ottanut entistä vahvemmin paikkansa päivittäisten kuulumisten alustana, ja tiheämmin kuulumisia voi seurailla tätä kautta. Blogia en kuitenkaan halua lopettaa, ja uskon myös näillä pysyvillä postauksilla olevan oma paikkansa nopeiden ja alati vaihtuvien somepäivitysten vastapainona. Vieläkö siellä luetaan blogeja, vai onko Insta vienyt pysyvästi blogien paikan inspiraation lähteenä ja ajanvietteenä?

Alkaneelta vuodelta odotan tietynlaista tasaantumista, pysyvyyttä ja toisaalta myös innostavia uusia asioita. Tälle vuodellekin on nimittäin tiedossa kaikenlaista jännää: suurimpana kotijuttuna varmastikin kylpyhuoneremontti, jonka siirsin syksyn kiireiden tieltä tämän vuoden alkuun. Yläkerrassa riittää vielä muutenkin puuhaa säilytysratkaisujen ja sisustuksen suhteen, joten jos viime vuoden projekti oli alakerran viimeisteleminen, hypätään tänä vuonna kerrosta ylemmäs. En malttaisi odottaa – palataanpa näihinkin aiheisiin heti kun asiat tästä hieman edistyvät.

Ihanaa alkanutta vuotta ja valoisia talvipäiviä!

sisustus skandinaavinen-sisustus sisustusideat
Kommentit (20)
  1. Kyllä edelleen luetaan blogiakin ja verkkaisempi päivitystahti sopii oikein hyvin 🙂 Kiitos inspiroivasta blogista ja instatilistä!

    1. Mukava kuulla, että blogeille on edelleen tilausta. 🙂 Kiitos kun seurailet mukana!

  2. Todellakin luetaan blogeja, sillä insta ei jostain syystä kiinnosta ollenkaan! Maailmassa on hälyä ja vaihtuvia osasia jo ihan riittämiin, joten ainakin minua vetää tällainen pysyvämpi sisältö puoleensa entistä vahvemmin. Hyviä sisustusaiheisia blogeja on mielestäni melko vähän, mutta sinun blogiasi on mukava seurata. Eniten saan inspiraatiota hienoista värisävyistä ja värien yhdistelmistä, joita kodissasi ja blogin kuvissa on. Verkkainen julkaisutahti on aivan ok, ihan hyväkin oikeastaan!

    1. Olen oikeastaan ihan samaa mieltä. Installakin on toki oma paikkansa, mutta niin on ehdottomasti tällaisella hitaammallakin sisällöllä. Sisältöön pystyy paneutumaan ja pysähtymään ihan eri tavalla – ja sen pariin on myöskin helpompi palata silloin, kun etsii tietoa jostain tietystä aiheesta.

      Ihana kuulla, että seurailet siellä mukana ja kiitos kehuista – erilaiset värit jaksavat kyllä sykähdyttää vuodesta toiseen. Mukavaa alkanutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *