Kuulumisia kodista ja syksystä

Hei pitkästä aikaa! Niin vain syksy on edennyt jo miltei joulukuuhun saakka, ja varsin kiireisissä merkeissä se onkin kulunut. Muutamaa yritystä lukuunottamatta en ole juuri ennättänyt tänne blogin pariin, taitaa kyseessä olla hiljaisimmat blogikuukaudet sitten aloitusvuoteni 2011. Joskus vain meneillään on niin paljon kaikkea muuta, että jostain pitää karsia. Ja kun rutiini katkeaa, sen pariin on yllättävän vaikea löytää takaisin. Tämä pätee niin urheiluun, lomalta arkeen palaamiseen kuin no, tällä kertaa myös bloggaamiseen. Mutta täällä ollaan ja nyt, muiden kiireiden toivottavasti hellittäessä, tarkoitukseni on taas palailla enemmän tänne somen pariin. Sillä kyllähän tänne on ollut jo ikävä!

No mutta mitä tänne kuuluu? Rullaavaa ja mukaansa tempaavaa arkea ainakin. Työ on pitänyt kiireisenä, ja tämä syksy kulminoitui Finnish Design Shopin uuden showroomin avautumiseen pari viikkoa sitten. Instagramin puolella julkaisinkin muutaman otoksen työni tuloksesta, vastaan siis niin showroomin toiminnasta, sen visuaalisesta ilmeestä kuin sen yhteyteen pian avattavasta uudesta sisustussuunnittelupalvelusta. Kiireisen työelämän lisäksi aikaa on vienyt pienet remppaprojektit. Toteutin syksyllä pitkäaikaisen unelmani sijoitusasunnosta, ja kotonakin on riittänyt kaikenlaista pientä puuhaa. Vapaahetkinä onkin sitten tehnyt mieli tehdä jotain ihan muuta kuin sisustaa, ja olenkin samoillut koiran kanssa metsissä, avannut kylmäuintikauden ja laiskotellut telkkarin ääressä. Sellaista kaikkea tavallista, joka on ihanaa vastapainoa hektiselle arjelle.

Seinillä on vielä vähän tyhjää. Sohvapöydällä seilaa satunnaisia esineitä. Pitäisi kasata tuohon jotain nätimpää, ehkä jo joulukukkiakin.

Kiireisestä syksystä johtuen siirsin loppuvuoteen suunnitellun kylpyhuoneremonttini suosiolla ensi vuoden alkuun. Se olisi tuntunut kaiken muun keskellä jo vähän turhan raskaalta projektilta, joten hyvä näin, koitan malttaa odottaa lopputulosta nyt hieman pidempään. Tässä välissä olen hoidellut lupa-asioita kuntoon, jotta aikanaan aloittamaan pääsisi mahdollisimman joustavasti. Suunnittelu on vielä aika vaiheessa, ja vaikkapa laattoihin olen pallotellut kahta hyvinkin erilaista vaihtoehtoa. Eiköhän tuo paletti kuitenkin selviä pikkuhiljaa nyt, kun aiheeseen ennättää taas paremmin paneutua. Ensi vuodelle on siis tiedossa kivaa odotettavaa – tähän aiheeseen palataan varmasti täällä blogin puolella vielä useaan otteeseen.

Kiireiden keskellä olen nauttinut omasta kodista. Olen rakentanut siitä oman pienen pesän, johon on ihana palata iltaisin: sytyttää pehmeitä valoja, laittaa tuli takkaan ja kenties vähän musiikkia soimaan. Jotta kodissa olisi entistäkin mukavampi viettää aikaa, olen syksyn aikana toteuttanut tänne pieniä uudistuksia ja sisustanut kotia hieman valmiimmaksi. Olohuoneen muhkea matto toi mukanaan roppakaupalla kotoisuutta, ja kuvan Atollo-valaisimen hankin hiljattain palkinnoksi ahkerasta työsyksystä. Halusin kotiin jonkun valaisinklassikon, joka kulkisi mukana seuraavat vuodet ja vuosikymmenet. Atollosta olen tykännyt aina, ja kultaisena se tuo kivaa ylellistä kontrastia muuten aika rentoon vanhan talon miljööseen. Olen tykännyt tästä ihan valtavasti!

Vielä toteutuslistalla olisi olohuoneen suhteen muutama juttu. Olen hiljalleen etsiskellyt seinille taidetta, sillä nyt ne tuntuvat vielä vähän tyhjiltä. Monia kivoja juttuja on tullut vastaan, mutta odotan vielä sitä sykähdyttävää teosta, joka tuntuu heti omalta. Tässä luotan samaan reseptiin kuin muissakin sisustusasioissa: tietyt jutut vaativat aikaa, mutta sopivan tullessa vastaan olen valmis toimimaan hyvinkin pikaisesti.

Näin muuten syksy on edennyt jo siihen pisteeseen, että hiljalleen on aika alkaa tunnelmoimaan jo joulua. Se tuntuu täällä vanhassa talossa jotenkin ihanan erityiseltä, ja olen jo haaveillut leppoisista joulunpyhistä, suuresta kuusesta ja itse tehdyistä koristeista. Näiden suhteen aloittelin ulko-oven kranssista, ikkunoissa tuikkii toistaiseksi vain nämä ledkynttilät. Olen todennut Uyunin kynttilät luonnollisimmiksi ja kauneimmiksi, ne menevät melkein kuin aidosta. Ikkunalaudoilla ne ovat kivan huolettomat, eivätkä myöskään huononna ilmanlaatua. Elävää tulta ne eivät korvaa, mutta vähentävät hieman aitojen kynttilöiden tarvetta – ja mahdollistavat tunnelmalliset valot vaikkapa yläkerran valvomattomissa ikkunoissa.

Sohvalle on päätynyt sekalainen lajitelma talvisia villatyynyjä. Tykkään tosi paljon tästä Röros Tweedin tyynystä, mieletön laatu ja värit!

Mutta sellaisia kuulumisia täällä. Tavallista arkea, töitä ja sen sellaista. Joulua odottelen tosiaan jo innolla, ja tulevana pikkujouluviikonloppuna ajattelin laittaa sitä jo hieman enemmän esille. Ainakin ensimmäiset joulukukat pitää ostaa, ehkä myös lisätä vähän valoja ja koristuksia. Eli seuraavaksi luvassa on varmastikin vähän jouluisempia juttuja täällä bloginkin puolella – joko te olette korkanneet joulukauden?

sisustus skandinaavinen-sisustus
Kommentit (8)
  1. Vinkkaan Galleria Joellassa vielä sunnuntaihin asti olevasta Petra Koiviston näyttelystä! Upeita maisemia.

    1. Kiitos vinkistä! Kurkkailin nopeasti, vaikka itse näyttelyyn en sitten ennättänyt. Mutta upeita maisemia tosiaan!

  2. Vinkkaan oheisesta taiteilijasta, voisi kolahtaa…. https://www.minnapartto.com/

    1. Kiitos vinkistä, pitääpä tutustua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *