Eteisen vaatekaapit

Täällä on viime aikoina puuhailtu taas kaikenlaista kivaa niin sisällä kuin ulkonakin. Etenkin viime aikojen upeat ilmat ovat vetäneet tiiviisti ulos, eikä iltaisin meinaa malttaa millään enää tietokoneen ääreen. Nyt kuitenkin nappasin muutaman kuvan taas pieniä muutoksia kokeneesta eteisestä, se nimittäin täydentyi hiljattain kiinteällä vaatekaapistolla.

Hankalan mallinen tila vaati erikoisratkaisuja ja puusepän mittatilaushommia, mutta minusta tilaan löytyi pienen pyörittelyn jälkeen oikein kelpo säilytysratkaisu. Nyt nautin siitä, että kodin säilytysratkaisut kohenivat taas piirun verran ja eteistavaraa saa piiloon myös ovien taakse. Kurkataanpa tarkemmin millainen kaapistosta tulikaan:

Suunnittelin kaapistot L-mallisesti vanhojen ovien ympärille. Tilaa tässä kohdassa on aika naftisti, joten jokainen sentti tuli ottaa käyttöön. Yläkaapit tarjoavat säilytystilaa kausivaatteille, kun taas käytössä olevat takit ja asusteet mahtuvat korkeaan kaappiin. Lattiatilan säästön ja ilmavuuden takia kaapisto jätettiin hieman irti lattiasta, ja tämä pieni yksityiskohta tuo kyllä kivasti avaruutta tilaan. Myös asennuksen kannalta tämä oli mukavan yksinkertainen ratkaisu, sillä muutoin listoitukset ja kaapin alla oleva sähköpistorasia olisi pitänyt miettiä kokonaan uusiksi. Kerrankin näin, että helpoin ratkaisu osoittautui myös toimivimmaksi!

Täypuisen kaapiston valmisti Woode, joka teki myös keittiöni täydennykset. Vaatekaapin ovien peiliprofiilit napattiinkin keittiön ovista, joka on kiva yhdistävä tekijä kiintokalusteiden välillä. Maalasin itse kaapiston paikan päällä, sillä halusin tähän samanlaisen maalausjäljen kuin keittiössäkin. Siveltimenvedot istuvat tänne jotenkin kivemmin kuin ruiskumaalattu pinta, se on täällä vanhan talon rosoisuudessa pintana jopa liian ”täydellinen”. Alun perin mietinnässä oli myös hieman villimpi värivaihtoehto, mutta päädyin kuitenkin vaaleaan kermansävyyn. Ehkäpä kokeilen vielä joskus tuota reippaampaakin sävyä, sillä ovet on suht helppo maalata uusiksi jos innostus joskus iskee. Juuri nyt kuitenkin raikkaus ja neutraalius innostivat vielä vähän enemmän – väriä voi sitten tuoda yksityiskohdissa, kuten tuossa laventelinsävyisessä tuolissa.

Eteiseen halusin ripauksen messinkiä, ja tilasin oviin messinkiset nupit Domus Classicalta. Tykkään niiden soikeasta muodosta, on kivaa vaihtelua pyöreille nuppivetimille. Messinkiyksityiskohdat toistuvat myös Louis Poulsenin Radiohus-valaisimessa, joka on myöskin uusi hankinta. Olen aina tykännyt tämän klassisesta, mutta kuitenkin yksinkertaisesta ilmeestä, ja tuumin tälle pitkää käyttöikää ja monipuolista käyttöä kaikenlaisissa tiloissa. Valaisin sopii monipuolisesti niin yleisvalaisimeksi kuin pöydänkin päälle, ja antaa kauniin tasaisen valon. Voin suositella – ihana, ajaton ja muuntautuva klassikko!

Kaapin sisustan jätin vaneriseksi ja levitin vain sen suojaksi väritöntä puuvahaa, se oli minusta kaunis jo tällaisenaan. Korkean kaapin sisustassa on kapea hyllystö pipoille, hanskoille ja muille vastaaville, tanko takeille sekä kenkä- ja hattuhylly. Yllättävän paljon säilytystilaa mahtuu tällaiseen 35 cm syväänkin kaappiin, vaikka toki montaa talvitakkia se ei sisäänsä niele. Päivittäin käytössä olevat takit säilyvät kuitenkin pikkueteisen puolella, ja käyttämättömät kausivaatteet muualla, joten toisaalta kovin montaa takkia ei tähän enää jääkään säilöttäväksi. Vanhassa talossa täytyy mennä aina tilojen ehdolla, mutta pääasia on, että suuri osa kamppeista piiloutuu nyt ovien taakse, jolloin näkymä pysyy siistinä ja avarana.

Täytyy kyllä sanoa, että onpa ihanaa kun eteinen on vihdoin siisti, nätti ja toimiva! Se vaikuttaa ihan hurjasti koko kodin ilmeeseen. Yksi pieni viimeistelevä homma pitäisi tosin eteisen suhteen vielä tehdä – ulko-eteisen oveen pitäisi nimittäin metsästää vielä uusi lukkorunko ja samanlainen messinkipainike kuin olohuoneessa on. Mutta ehtiihän sitä, vanha talohan ei tunnetusti koskaan ole täysin valmis.

Nyt toivottelen ihanaa viikonloppua – minulla se taitaa kulua pitkälti terassihommissa ulkona. Siispä toiveissa on sopivasti aurinkoa ja suopeina säilyviä ulkoilusäitä, katsotaan kuinka käy!

sisustus sisustusideat eteinen
Kommentit (8)
  1. Onpa kaunis ja raikas eteinen. Tykkään paljon.

    1. Kiitos paljon, ihana kuulla!

  2. Uskomattoman onnistunut ratkaisu eteisessä. Itsekin pidän siitä, että niin takit kuin kengätkin ovat siististi ovien takana ja näin yleisilme säilyy siistinä. Upea koti sinulla ja mitähän näemmekään pihan valmistuessa. Sitä odotellessa lämmintä alkukesää toivottaen. Kertulla taitaa olla maton testaus menossa?

    1. Kiitos paljon! Ja näinpä juuri, kyllä ovet tuovat helpotusta ja hallintaa säilytykseen. Kerttu pieni rakastaa mattoja ja varsinkin uudet tulokkaat pitää aina huolella kieritellä läpi. Lämmintä alkukesää sinne myös, nyt ilmat suosivat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *