Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Piparjuurella maustettu lehtikaali-kalakeitto

Perinteinen kalakeitto saa lisämakua lehtikaalista ja piparjuurituorejuustosta. Talven helppo ja maistuva herkkukeitto syntyy vaikka pakasteseidistä.

Maistuvat keitot ovat mitä parhaimpia ruokia talvella. Viikonloppuna ajatukset pyörivät kalakeiton ympärillä ja ajattelin kokeilla valmistaa keiton lapsuuden inhokistani pakasteseidistä. Pakasteseiti on melko mautonta kalaa, joten liemeen oli saatava kunnolla makua. Lopulta päädyin korvaamaan kerman piparjuurituorejuustolla, josta lähtee mukavasti makua keittoon. Lisäksi revin keiton joukkoon jääkaapistani löytyneet lehtikaalin lehdet ja lisää raikkautta keittoon sai tilkalla sitruunamehua. Lopputuloksena syntyi maukas keitto, jossa pakasteseidin maku ei puskenut yli. Toki keiton voisi valmistaa  myös muusta vaaleasta kalasta ja miksei lohestakin.

Tarjoa keiton kanssa vielä hyvää leipää!

Piparjuurinen Lehtikaali-kalakeitto

Ainekset
( 4 Annosta )

500 g
perunoita
1
sipuli
1
porkkana
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
1 rkl
kalafondia
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
150 g
piparjuurituorejuustoa
400 g
pakasteseitiä tai muuta kalaa
50 g
lehtikaalia
1 rkl
sitruunamehua
50 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

Kuori perunat ja kuutio ne. Kuori sipuli ja porkkana ja hienonna ne. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa.

Lisää vesi, kalafondi, suola ja mustapippuri. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

Lisää joukkoon piparjuurituorejuusto ja hämmennä kunnes se on sulanut keiton joukkoon.

Lisää sulatetut ja paloitellut kalafileet. Keitä muutama minuutti.

Lisää joukkoon hienonnettu lehtikaali ja mausta lopuksi sitruunamehulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *