Piparjuurella maustettu lehtikaali-kalakeitto
Perinteinen kalakeitto saa lisämakua lehtikaalista ja piparjuurituorejuustosta. Talven helppo ja maistuva herkkukeitto syntyy vaikka pakasteseidistä.
Maistuvat keitot ovat mitä parhaimpia ruokia talvella. Viikonloppuna ajatukset pyörivät kalakeiton ympärillä ja ajattelin kokeilla valmistaa keiton lapsuuden inhokistani pakasteseidistä. Pakasteseiti on melko mautonta kalaa, joten liemeen oli saatava kunnolla makua. Lopulta päädyin korvaamaan kerman piparjuurituorejuustolla, josta lähtee mukavasti makua keittoon. Lisäksi revin keiton joukkoon jääkaapistani löytyneet lehtikaalin lehdet ja lisää raikkautta keittoon sai tilkalla sitruunamehua. Lopputuloksena syntyi maukas keitto, jossa pakasteseidin maku ei puskenut yli. Toki keiton voisi valmistaa myös muusta vaaleasta kalasta ja miksei lohestakin.
Tarjoa keiton kanssa vielä hyvää leipää!
Piparjuurinen Lehtikaali-kalakeitto
Ainekset (4 annosta)
- 500 g
- perunoita
- 1
- sipuli
- 1
- porkkana
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 8 dl
- vettä
- 1 rkl
- kalafondia
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 150 g
- piparjuurituorejuustoa
- 400 g
- pakasteseitiä tai muuta kalaa
- 50 g
- lehtikaalia
- 1 rkl
- sitruunamehua
Tee näin:
Kuori perunat ja kuutio ne. Kuori sipuli ja porkkana ja hienonna ne. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa.
Lisää vesi, kalafondi, suola ja mustapippuri. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
Lisää joukkoon piparjuurituorejuusto ja hämmennä kunnes se on sulanut keiton joukkoon.
Lisää sulatetut ja paloitellut kalafileet. Keitä muutama minuutti.
Lisää joukkoon hienonnettu lehtikaali ja mausta lopuksi sitruunamehulla.