Peltikaalilaatikko

Kaalilaatikon valmistus ei voi olla tämän helpompaa! Paahda viipaloitu kaali pellillä ja lisää päälle täytteet. Anna peltikaalilaatikon hautua uunissa ihanan pehmeäksi ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

peltikaalilaatikko

Syksyn herkullisimpiin klassikkoruokiin kuuluu ehdottomasti kaalilaatikko, mutta sen valmistus ei välttämättä houkuttele kaikkia. Kaalin pilkkominen hienoksi ja sen ruskistaminen pannulla saattaa olla hieman työläs vaihe – pientä kaalisilppua on lopulta lattialla asti. Tässä versiossa voit ohittaa tuon vaiheen kokonaan ja viipaloida kaalin paksuiksi viipaleiksi öljytylle uunipellille. Kaalin paahtuessa uunissa ehdit valmistaa täytteen, joka kumotaan kaalien päälle. Kypsennystä jatketaan vielä puolisen tuntia kunnes kaalit ovat pehmenneet sopivasti. Kaaliviipaleet pysyvät aika hyvin kasassa vielä uunista tultuaan, joten pelliltä on helppo poimia valmiita annospaloja.

Melkein kaikki kaaliruoat, kuten myös tämäkin on parasta puolukkahillon kanssa, mutta mukaan sopii myös puolukoita ihan sellaisenaan antamaan kirpeyttä. Kuvassa olevan peltikaalilaatikon päälle laitoin karpaloita, sillä puolukat olivat päässeet loppumaan. Laatikon voi halutessaan koristella myös tuoreella meiramilla.

Katso myös nämä suositut kaalireseptit:

Peltikaalilaatikko

Ainekset (6 annosta)

1,5 kg
valkokaali
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 15%)
2
sipulia
1 dl
puuroriisiä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 tl
meiramia
5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
4 rkl
tummaa siirappia
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Halkaise kaali ja leikkaa se paksuiksi (2 cm) viipaleiksi. Poista kannat keskimmäisistä viipaleista. Asettele viipaleet öljytylle uunipellille ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Paista jauheliha tilkassa öljyä. Lisää joukkoon kuorittu ja viipaloitu sipuli. Paista kunnes sipuli on hieman pehmentynyt.

Lisää pannulle riisi, suola, mustapippuri ja meirami. Kääntele ainekset sekaisin. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja siirappi. Anna hautua 15 minuuttia kevyesti poreillen. Lisää tarvittaessa vettä, seoksen kuuluu olla juoksevaa ja riisin vielä hieman raakaa.

Kaada pannun sisältö kaalien päälle ja laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Paista vielä 30-40 minuuttia. Peitä peltikaalilaatikko tarvittaessa foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa.

Kommentit (2)
  1. Pitää ehdottomasti kokeilla kaalilaatikon suurena fanina. Kiitos ohjeesta 🖒.

  2. Kun ruusukaaliini ei tullut ruusuja vaan vain suuria lehtiä niin voiko lehtiä käyttää vallkokaalin tavoin? Helpon tuntuinen resepti. Pitää kokeilla :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *