Munakoisovohvelit ja tomaattisalsa

Kaiva vohvelirauta esiin ja valmista rapsakat munakoisovohvelit. Ne maistuvat raikkailta tomaattisalsan ja fetajuuston kanssa.

munakoisovohvelit

Taas löytyi yksi tapa hyödyntää vohvelirautaa. Nimittäin munakoisovohvelit. Ohuiksi leikatut munakoisosiivut ensin itketetään ja ladotaan vierekkäin voideltuun vohvelirautaan. Siinä ne paahtuvat mukavan2 rapsakoiksi. Siivuun paksuus on suoraan verrannollinen vohvelien rapeuteen. Mielestäni paras lopputulos syntyi noin 0,5 cm paksuisilla siivuilla.

Päälle valmistin helpon ja yksinkertaisen tomaattisalsan, joka toimii paahdettujen munakoisojen kanssa mainiosti. Ripauksella fetajuustoa nämä muuttuvat täyteläiseksi kasvisruuaksi. Aika kiva lounas esimerkiksi viikonloppuun.

Vohvelirauta taitaa olla yksi lempi kodinkoneistani – mitähän en olisi vielä kokeillut valmistaa sillä. Tässä muutama blogista löytyvä vohveliresepti:

Munakoisovohvelit ja tomaattisalsa

Ainekset (4 annosta)

1
munakoiso
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
200 g
fetajuustoa
Tomaattisalsa
2-3
tomaattia
1
punasipuli
1/2 rku
basilikaa
1
valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Viipaloi munakoiso pitkittäin noin 0,5 cm siivuiksi. Ripottele siivujen päälle hieman suolaa ja odota kunnes neste nousee munakoisojen pintaan.

Kuumenna vohvelirauta ja voitele se öljyllä. Lado itketetyt munakoisot vierekkäin kuivaamatta niitä vohvelirautaan. Paista rapeiksi pinnalta.

Valmista tomaattisalsa hienontamalla tomaatit ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna joukkoon myös basilika ja valkosipulinkynsi. Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla.

Nosta kypsät munakoisovohvelit lautaselle ja lusikoi päälle tomaattisalsa. Murustele päälle fetajuustoa ja koristele halutessasi basilikanlehdillä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *