Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Vohvelihodarit – kääräise nakki vohvelin sisään!

Suolaiset täytteet sopivat vohveleiden kanssa yhtä hyvin kuin makeatkin! Kokeile täyttää vohveli hot dogin tapaan.

Voiko vohveleihin ikinä kyllästystä? Mielestäni ei ja maanantai lähtee käyntiin mitä parhaiten niiden avulla. Vohveleiden ei kuitenkaan aina tarvitse olla jälkiruoka, vaan niiden täytteiksi sopivat hyvin myös suolaiset raaka-aineet. Nämä vohvelit täytin hodareiden tapaan ja lopputulosesta tuli erittäin herkullinen. Rapea vohveli maukkaan nakin kanssa ja lisukkeiksi vähän kurkkusalaattia, majoneesia, ketsuppia ja reilusti paahdettua sipulia – herkkua!

Vohvelitaikina ei poikkea juurikaan tavallisesta, mutta sokerin määrää hieman vähensin. Pieni makeus sopii aina suolaisen ruuan kanssa ja varsinkin näiden vohvelihodareiden. Listasin tuohon alle muita blogista löytyviä vohvelireseptejä.

Vohveleita vohveleita…

Vohvelihodarit

Ainekset
( 4 Annosta )

Taikina
1 kpl
kananmuna
1 dl
maitoa
1 dl
kivennäisvettä
1,5 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 rkl
rypsiöljyä
Täytteet
4 kpl
nakkeja (isoja)
salaattia
majoneesia
kurkkusalaattia
ketsuppia
kirsikkatomaatteja
paahdettua sipulia
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Valmista vohvelitaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Anna tekeytyä noin 30 minuuttia ennen paistamista.

Paista taikinasta neljä vohvelia vohveliraudalla. Voitele rauta tarvittessa öljyllä tai käytä vuokaspraytä.

Paista nakit paistinpannnulla kauniin värisiksi ja nosta vohveleiden päälle.

Lisää salaattia, majoneesia, kurkkusalaattia, ketsuppia ja pilkottuja kirsikkatomaatteja.

Lisää lopuksi paahdettua sipulia.

Kommentit (2)

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi

    Kerrassaan loistava idea jälleen! 😀

    • perinneruokaa prkl

      Jeah! Kiitti 🙂 tosi hyvä yhdistelmä kyllä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *