Suussa sulavat Korvapuustivohvelit

Kaupallinen yhteistyö: Becel

Kesä on herkuttelun parasta aikaa ja mikä on sen parempaa kuin vohvelit. Pienillä muutoksilla monista herkuista saa hieman terveellisempiä ja kuitenkin ihan yhtä maukkaita. Korvapuustivohveleissa yhdistyy perinteinen herkku helppoon valmistustapaan. NAM!

Vohvelit ovat aina yhtä hyviä enkä tunnu kyllästyvän niihin ikinä. Sen vuoksi tykkään tehdä niistä aina uusia ja uusia versioita. Tällä kertaa kokeilin tehdä Korvapuustivohveleita. Tämä herkku yhdistää kaksi suosikkiani ja oikeastaan harmi, että en keksinyt kokeilla tätä jo aiemmin. Becel-kaneliseoksessa paistetut vohvelit maistuu aivan kuin oikealle korvapuustille ja ovat hieman mehevämpiä kuin tavalliset vohvelit. Sujautin kanelimargariinia paksun taikina alle paistorasvaksi ja kyllä se tekee ihmeitä vohveleiden maulle. Lopputulos on todella suussa sulava!

Kesällä herkuttelu lähtee helposti hanskasta, mutta mielestäni olisi tylsää rajoittaa herkkujen syömistä, sillä kesä on vain kerran vuodessa! Olenkin ajatellut, että pienillä muutoksilla monista tavanomaisista jutuista saa edes hieman terveellisempiä ja sitä kautta voi syödä montaakin ruokaa tai leivonnaista paremmalla omatunnolla. Yksi helpoimmista muutoksista on vaihtaa kovat rasvat pehmeämpiin. Tällä kertaa paistoin Korvapuustivohvelit Becel Original –margariinissa. Vaikka muutos onkin pienehkö, niin sillä todella on merkitystä millaista rasvaa käyttää paistamiseen tai ylipäätään esimerkiksi leivän päällä.

Tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen tyydyttymättömillä rasvoilla ruokavaliossa edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina eli se on oikea terveysteko. Becel Original on valmistettu auringonkukka,- rypsi- ja pellavansiemenöljyistä ja se sisältää monityydyttymättömiä omeaga-3 ja -6-rasvoja. Lisäksi tuote on laktoositon, maidoton ja sopii vegaaniseen ruokavalioon. Olen jo aikaa sitten itse vaihtanut kaikki margariinit Beceliin, koska tuotteilla on Sydänmerkki eli ne ovat terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Ei tässä kuitenkaan nuorennuta eli on ihan hyvä miettiä mitä laittaa suustaan alas. Becel-tuotteiden pakkaukset ovat myös uudistuneet ja pääset tutustumaan niihin Becel.fi.

Nyt vaan vohveliraudat esiin ja kokeilemaan Korvapuustivohveleita! Ne ovat täydellisiä vaikkapa sunnuntain aamupalalle tai miksei ihan arki-iltaankin. Tuoreet korvapuustit maistuvat aina niin hyviltä, joten tässä nopea ja helppo tapa valmistaa niitä käden käänteessä!

Korvapuustivohvelit

Ainekset (10 annosta)

1 kpl
kananmuna
4 dl
kevytmaitoa
1 dl
sokeria tai kookossokeria
1-2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
5 dl
vehnäjauhoja
75 g
Becel Original -margariinia
Kanelimargariini
75 g
Becel Original -margariinia
2 tl
kanelia
1 h 10 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää kevytmaito. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Yhdistä keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan lopuksi sulatettu Becel Original. Anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia.

Valmista kanelimargariini sulattamalla Becel Original ja sekoita joukkoon kaneli.

Kuumenna vohvelirauta ja lusikoi noin 1 tl kanelimargariinia vohvelirautaan. Kaada päälle noin 0,5 dl taikinaa ja paista kauniin väriseksi vohveliksi.

Tarjoile esimerkiksi kinuskikastikkeen ja/tai jäätelön kanssa.

 

ruoka pullat jalkiruoat naposteltavat
Kommentit (1)
  1. Tätä on päästävä kokeilemaan 🙂 Näyttää niin hyviltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *