Munakoisovohvelit ja tomaattisalsa
Kaiva vohvelirauta esiin ja valmista rapsakat munakoisovohvelit. Ne maistuvat raikkailta tomaattisalsan ja fetajuuston kanssa.
Taas löytyi yksi tapa hyödyntää vohvelirautaa. Nimittäin munakoisovohvelit. Ohuiksi leikatut munakoisosiivut ensin itketetään ja ladotaan vierekkäin voideltuun vohvelirautaan. Siinä ne paahtuvat mukavan2 rapsakoiksi. Siivuun paksuus on suoraan verrannollinen vohvelien rapeuteen. Mielestäni paras lopputulos syntyi noin 0,5 cm paksuisilla siivuilla.
Päälle valmistin helpon ja yksinkertaisen tomaattisalsan, joka toimii paahdettujen munakoisojen kanssa mainiosti. Ripauksella fetajuustoa nämä muuttuvat täyteläiseksi kasvisruuaksi. Aika kiva lounas esimerkiksi viikonloppuun.
Vohvelirauta taitaa olla yksi lempi kodinkoneistani – mitähän en olisi vielä kokeillut valmistaa sillä. Tässä muutama blogista löytyvä vohveliresepti:
- Korvapuustivohvelit
- Vohvelihodarit
- Villit vohvelit siskonmakkarasta
- Runebergin vohvelit
- Perunavohvelit
- Nutellavohvelit
- Helpot vohvelit
- Kakku vohveliraudalla
Munakoisovohvelit ja tomaattisalsa
Ainekset (4 annosta)
- 1
- munakoiso
- suolaa
- oliiviöljyä paistamiseen
- 200 g
- fetajuustoa
- Tomaattisalsa
- 2-3
- tomaattia
- 1
- punasipuli
- 1/2 rku
- basilikaa
- 1
- valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
Viipaloi munakoiso pitkittäin noin 0,5 cm siivuiksi. Ripottele siivujen päälle hieman suolaa ja odota kunnes neste nousee munakoisojen pintaan.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele se öljyllä. Lado itketetyt munakoisot vierekkäin kuivaamatta niitä vohvelirautaan. Paista rapeiksi pinnalta.
Valmista tomaattisalsa hienontamalla tomaatit ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna joukkoon myös basilika ja valkosipulinkynsi. Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla.
Nosta kypsät munakoisovohvelit lautaselle ja lusikoi päälle tomaattisalsa. Murustele päälle fetajuustoa ja koristele halutessasi basilikanlehdillä.