Viimeisiä viedään: Veriappelsiinilohkoja ja paahdettua punajuurta
Veriappelsiinien sesonki on lyhyt, joten niitä kannattaa nauttia niin paljon kuin vain ehtii. Ensi vuoden tammikuuhun on nimittäin pitkäaika. Yllättäen veriappelsiineja on löytynyt kaupoista vielä maaliskuussa, joten vielä ehdit veriappelsiineilla herkuttelemaan. Viimeisimmässä Viinilehdessä 1/2019 tuli vastaan Linnea Vihosen paahdetut punajuuret ja veriappelsiinilohkot -resepti, joka oli aivan pakko testata. Itsellä loppui aika kesken ja jouduin oikaisemaan. Käytin siis valmista dukkahia enkä valmistanut sitä itse reseptiä noudattaen.
Veriappelsiinilohkot ja paahdetut punajuuret sopivat ihanasti yhteen. Valutettu veriappelsiinilla maustettu jugurtti sitoi annoksen hyvin yhteen ja hampaissa rouskuva dukkah oli piste i:n päälle. Jos valmiilla dukkahilla tulee näin hyvää niin itsetehdyllä dukkahilla sitten varmaankin taivaallista. Tykkäsin todella paljon annoksesta ja Yes Yes Yes -ravintolaan, jossa Linnea työskentelee on pakko päästä pian.
Veriappelsiinien sesonki lähenee uhkaavasti loppuaan, joten nautitaan niistä niin kauan kuin niitä on saatavilla!
Tässä linkit muihin veriappelsiini resepteihin:
- Veriappelsiinisalaatti
- Veriappelsiini-kvinoasalaatti
- Salaatti paahdetuista porkkanoista ja veriappelsiineista
- Sitrusmisu
Veriappelsiinilohkoja ja paahdettua punajuurta
Ainekset (4 annosta)
- 3 kpl
- veriappelsiinia
- 6 kpl
- punajuurta (keskikokoinen)
- 3 dl
- karkeaa merisuolaa punajuurien kypsentämiseen
- 2 dl
- turkkilaista jugurttia
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1/2 dl
- valmista dukkahia
- 1 rkl
- oliiviöljyä
Tee näin:
Laita jugurtti valumaan kuituliinan tai suodatinpusseilla vuorattuun siivilään vähintään kolmeksi tunniksi.
Laita karkea merisuola uunivuokaan ja asettele punajuuret uunivuokaan.
Paahda punajuuria 180 asteisessa kiertoilmauunissa (tavallinen uuni 200 astetta) tai kunnes ne ovat kypsiä.
Anna punajuurien jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi.
Raasta yhden veriappelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita raastettu kuori ja mehu jugurtin joukkoon.
Mausta jogurtti vielä suolalla.
Kuori loput veriappelsiinit. Poista myös karvas valkoinen osa. Leikkaa kalvottomia lohkoja appelsiinista.
Levitä maustettu jugurtti laakealle vadille. Lisää punajuurilohkot. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa.
Lisää vielä veriappelsiinilohkot ja dukkah. Tarjoile heti.