Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Veriappelsiini-kvinoasalaatti

Yllätyksekseni löysin kaupasta vielä veriappelsiineja ja pakkohan niistä oli vielä päästävä nauttimaan. Veriappelsiinit käytin tällä kertaa kvinoasalaattiin. Kaupan hyllylle oli ilmestynyt Risellalta värikäs kvinoa mix. Kvinoa sekoituksessa on punaista, mustaa ja valkoista kvinoaa. Värikäs kvinoa seos näyttää todella kivalta salaatissa.

Kvinoan ja veriappelsiinin lisäksi salaattiin tuli punasipulia, tuoreita yrttejä, pistaasipähkinöitä ja fetaa. Veri-appelsiineja ei kohta enää saa, mutta ne voi silloin korvata tavallisilla appelsiineilla. Veriappelsiini-kvinoasalaatti maistui erinomaisesti koko perheelle ja sen kanssa oli tarjolla harissamarinoitua grillattua broileria. Alkuun herkuttelimme ilmakuivattuun kinkkuun käärityillä grillatuilla parsoilla. Grillauskausi on nyt siis virallisesti avattu!

Veriappelsiini-kvinoasalaatti

Ainekset

200 g
kvinoa mixiä (risella)
5 kpl
veriappelsiineja
100 g
kuorellisia pistaasipähkinöitä
150 g
fetaa murennettuna
3/4 dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
½ dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 kpl
punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
Salaatinkastike
1 kpl
veriappelsiinin mehu
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan salaatinkastikkeeseet salaatin valmistuksen ajaksi.

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kvinoan jäähtyä vähintään 15 minuuttia keittämisen jälkeen.

Poista veriappelsiineista kuori veitsellä leikaten. Viipaloi veriappelsiinit ja leikkaa viipaleet vielä neljään osaan. Veriappelsiinit voit tarvittaessa korvata tavallisilla appelsiineilla, mutta käytä silloin yksi appelsiini vähemmän.

Kuori pistaasipähkinät ja rouhi veitsellä.

Sekoita keitetty kvinoa, salaatinkastike, punasipulirenkaat, pilkotut veriappelsiinit, rouhitut pistaasipähkinät, murustettu feta ja hienonnetut yrtit hyvin keskenään.

Anna kvinoasalaatin maustua hetki ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *