Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kuuluisat paahdetut porkkanat salaatissa veriappelsiinien kera

height=”751″ width=”500″>

Viime viikon aikana paahdetut porkkanat ovat saaneet hämmentävän suuren suosion. Resepti oli jopa Maku.fi:n viikon suosituin resepti. Paahdetuilla porkkanoilla herkuttelu on jatkunut myös meidän keittiössämme. Tällä kertaa paahdetut porkkanat pääsivät salaattiin sesongissa olevien veriappelsiinien kera. Itse odotan aina kovasti veriappelsiinien sesonkia ja lyhyen sesongin aikana tulee ostettua veriappelsiineja jokaikisellä ruokakauppa reissulla. Porkkana ja (veri)appelsiini sopivat yhteen muuten todella hyvin.

Salaatin pohjana käytin marinoituja belugalinssejä, joita meiltä löytyy nykyään usein jääkapista valmiina. Marinoidut linssit sopivat todella hyvin talvisiin salaatteihin. Marinoitujen linssien lisäksi salaatti ei kaipaa kastiketta. Salaatin pinnalle voi halutessaan ripotella hiukan hyvää oliiviöljyä. Salaattiin lisäsin myös yhtä tämän hetken suosikkiani eli wasabirucolaa. Wasabirucolassa on todella kivasti potkua ja wasabirucola kestää hyvänä vaikka salaatissa olisi myös lämpimiä aineksia. Täytyy aloittaa siementen metsästys ja kokeilla wasabirucolan kasvattamista itse kesällä.

Salaatti kokonaisuudessaan oli onnistunein pitkästä aikaa. Suosittelen kokeilemaan. Mukavaa viikonloppua!

height=”751″ width=”500″>

Salaatti paahdetuilla porkkanoilla ja veriappelsiinilla

Ainekset

250 g
paahdettuja porkkanoita (reseptiin linkki valmistusohjeessa)
2 kpl
veriappelsiineja
2 dl
marinoituja linssejä (reseptiin linkki valmistusohjeessa)
0
wasabi-rucolaa ruukullinen
100 g
fetaa murennettuna
1 kpl
pieni punasipuli
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista paahdetut porkkanat ja marinoidut belugalinssit ohjeiden mukaan. Kuori veriappelsiinit ja poista mahdollisimman paljon valkoistakuorta. Leikkaa veriappelsiinit ohuiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja kuori mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kokoa kaikki salaatin ainekset lautasille ja sekoita kevyesti. Nauti!

Paahdetut porkkanat

Ainekset

500 g
porkkanoita
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
0
sormisuolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori porkkanat ja poista kanta. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Halkaise porkkanan puolikkaat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Levitä porkkanat leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele porkkanoiden pinnalle öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna tuore rakuuna ja ripottele porkkanoiden päälle. Paahda porkkanoita 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nauti lisukkeena tai esimerkiksi salaatissa.

Marinoidut Linssit

Ainekset

3 dl
beluga linssejä
Marinadi
3/4 dl
neitsyt oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 tl
Dijon-sinappia
1 tl
hunajaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele belugalinssit hyvin ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Linssien keittämisen aikana valmista marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy, valkoviinietikka, dijon sinappi ja hunaja. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, lisää marinaadiin. Hienonna tilli ja lisää marinaadiin. Lisää marinaadiin vielä suola ja mustapippuri, sekoita hyvin.

Valuta belugalinssit hyvin ja lisää kuumina marinadiin, näin maku tarttuu linsseihin parhaiten. Sekoita hyvin ja anna belugalinssien marinoitua vähintään puoli tuntia. Tarjoa marinoituja linssejä salaatissa tai ruoan lisukkeena.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *