Sitrusmisu

Viikonloppuna valmistimme tyttöjen kanssa taivaallisen sitrusmisun. Sitrusmisu on sitruksinen versio perinteisestä tiramisusta. Sitrusmisuun toi raikasta makua sitruunat ja veriappelsiinit. Veriappelsiinien sesonki alkaa olla loppussa, joten aivan hyvin voi käyttää myös appelsiineja.

Savoiardikeksit kastoimme sitruunaliemeen ja jälkikäteen tuli mieleen, että aikuisten versioon tästä jälkkäristä olisi voinut lisätä esim. limoncello tai triple sec likööreitä. Tykkään käyttää lemon curdia jälkiruoissa ja lemon curd kerros tuli lisättyä myös sitrusmisuun. Veriappelsiinia lisäsimme myös kerrosten väliin. Kauneimmat veriappelsiiniviipaleet kannattaa tietysti säästää sitrusmisun koristeluun.

Sitrusmisun koristelimme tyttöjen kanssa tuoreilla mintunlehdillä. Mintunlehtien maku sopi erittäin hyvin sitrusmisun kanssa yhteen ja mintunlehtiä olisi voinut käyttää enemmän koristeluun. Sitrusmisusta tuli ihanan raikas ja keväinen jälkiruoka, joka maistui mainiosti koko perheelle. Tässäpä siis mainio jälkiruoka pääsiäiseksi.

Sitrusmisun valmistus onnistui hyvin tyttöjen kanssa ja heistä sitrusmisun kasaaminen oli todella kivaa yhdessä puuhaamista. Oikeastaan vain appelsiinien kuoriminen ja pilkkominen jäi minun hommakseni. Muista vaiheista tytöt suoriutuivat mainiosti neuvojeni avulla. Tytöt jo ilmoittivatkin, että sitrusmisua on kuulemma ensi viikonloppuna tehtävä uudelleen.

 

Sitrusmisu

Ainekset (6 annosta)

24 kpl
savoiardikeksejä
2 kpl
sitruunan mehu puristettuna
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
3/4 dl
tomusokeria
½ kpl
vaniljatangon siemenet
250 g
mascarponea
1 dl
lemon curdia
5 kpl
(veri)appelsiineja
½ dl
tuoreita mintunlehtiä koristeluun
2 h 40 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Mittaa sitruunamehu, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljatangon siemenet löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi vaahdoksi.

Kuori (veri)appelsiinit veitsellä niin ettei valkoista kuorta jää pintaan. Viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi.

Laita kauneimmat appelsiiniviipaleet syrjään sitrusmisun koristelua varten. Leikkaa muut appelsiiniviipaleet kuuteen osaan.

Kasta savoiardikeksejä yksi kerrallaan sitruunalimeen ja peitä tarjoilukulhon pohja kekseillä (1/3 kekseistä yhteen kerrokseen). Levitä puolet lemon curdistä savoiardikeksien päälle.

Lisää 1/3 kerma-mascarponevaahdosta ja puolet paloitelluista appelsiineista. Toista kerros.

Kasta  loput savoiardikeksit sitrusliemeen ja lisää tarjoilukulhon pinnalle. Lisää loput kerma-mascarponevaahdosta ja tasoita pinta.

Lisää säästetyt veriappelsiiniviipaleet sitrusmisun pinnalle. Koristele sitrusmisu tuoreilla mintunlehdillä.

Anna sitrusmisun tekeytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *