Sitruunainen parsakeitto

Kevät otti ainakin hetkeksi takapakkia. Lämpömittarin näyttäessä nollaa on tehnyt taas mieli lämmittäviä keittoja. Viime viikonloppuna olin ostanut parsaa, jotka oli tarkoitus grillata. Säälin perheen grillimaisteria ja muutin suunnitelmia.

Valmistin parsoista ihanaa keittoa. Parsakeittoa ei kannata maustaa kovin runsaalla kädellä ettei vahingossa peitä parsan makua. Lisäsin parsakeittoon ihan lopussa sitruunamehua ja se toi parsakeittoon ihanasti raikkautta. Sitruunainen parsakeitto sai myös muun perheen suosion ja kattila oli aterian jälkeen tyhjä.

Rakastan parsaa ja parsalla onkin tullut herkuteltua miltei joka viikonloppu. Viimeksi tuli leivottua helppoja parsapiirakoita, jotka muuten sopivat hyvin myös kevään juhliin tarjottaviksi. Blogin muita herkullisia parsareseptejä olen koostanut linkistä löytyvään postaukseen.

Parsakeitto

Ainekset (4 annosta)

1 kg
parsaa
4 kpl
banaanisalottisipulia
2 rkl
voita
8 dl
kanalientä
200 g
ranskankermaa
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
sitruunamehua
Parsannuppujen paistamiseen
1 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 rkl
sitruunamehua
25 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta.

Ohuet parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta.

Leikkaa parsojen nuput irti ja laita syrjään odottamaan.

Pilko parsojen varret paloiksi. Kuori ja kuutioi salottisipulit.

Kuumenna voi kattilassa ja kuullota salottisipuleita muutama minuutti.

Lisää kattilaan pilkotut parsat ja kuullota vielä muutama minuutti.

Lisää kattilaan kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Keitä 5-10 minuuttia riippuen parsojen paksuudesta.

Nosta kattila liedeltä.

Lisää keittoon ranskankerma ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Mausta parsakeitto suolalla ja pippurilla.

Sulata voi pannulla ja paista parsan nuppuja noin 5 minuutin ajan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kuumenna parsakeitto. Ota kattila liedeltä ja lisää parsakeittoon sitruunamehu.

Annostele parsakeitto lautasille ja viimeistele lisäämällä lautasille paistetut parsannuput.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *