Punajuuriruusupiirakka

Sain idean punajuuriruusupiirakkaan ensimmäistä kertaa silloin kun omenaruusupiirakat valloittivat somen. Linkistä löytyy maku.fi omenaruusupiirakka uteliaille. Nyt vihdoin ja viimein syyslomalla oli aikaa toteuttaa tämä idea. Punajuurista tuli hiukan liian kypsiä ja täten ruusuista ei tullut ihan täydellisiä. Vaikka piirakka ei nyt täysin omaa perfektionistin silmää miellytäkkään olen siihen kuitenkin tyytyväinen.

Olen viimeisen vuoden sisällä joutunut päivätyön aiheuttamien kiireiden keskellä oppimaan hyväksymään ajatuksen tarpeeksi hyvästä. Aina kaiken ei tarvitse olla täydellistä vaan riittää, että on tarpeeksi hyvä. Tämän sisäistäminen ei ollut helppoa, mutta säästää nykyään huomattavasti omia voimavaroja. Pääasia on kuitenkin aina tässä blogissa maku!

Punajuuriruusuilla olen muuten aikoinaan koristanut ihastuttavan voileipäkakun.

 

Punajuuriruusupiirakka

Ainekset

Pohja
150 g
voita kuutioituna
1 dl
täysjyväspelttijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 kg
punajuuria
1 kpl
sipuli kuutioituna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 kpl
kananmunaa
3 dl
kermaa
0
mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
200 g
chevreä
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä punajuuret melkein kypsiksi. Punajuuret saavat olla hiukan raakoja, tämä helpottaa ruusujen tekoa. Jäähdytä punajuuret hyvin. Punajuuria on reseptissä enemmän kuin piirakkaan tarvitaan. Ruusujen tekoa varten kannattaa kuitenkin olla muutama ylimääräinen keittypunajuuri.

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja rosmariini, kuullota vielä hetki. Levitä sipuliseos paistetun piirakkapohjan pinnalle.

Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Murustele joukkoon chevre. Sekoita hyvin ja mausta mustapippurilla. Lisää täyte piirakkavuokaan.

Kuori punajuuret ja leikkaa kuorimaveitsellä ohueksi nauhaksi. Kääri punajuurinauhasta ruusuja ja asettele ne piirakkatäyteen joukkoon.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *