Mustaherukka-valkosuklaapaistos

Rakastan mustaherukoita, myös ihan sellaisenaan nautittuna ja niitä tuleekin napsittua pensaista aina ohi kulkiessa. Järvenpääntilan pihalta löytyy onneksi useita vanhoja mustaherukkapensaita ja tarkoituksena olisi istuttaa lisää herkukkapensaita nyt syksellä. Kuopus jakaa rakkauteni mustaherukoita kohtaan ja napsimista suoraan pensaista on jo hiukan pitänyt rajoittaa, jotta mustaherukoita riittää myös pakastettavaksi.

Lomat olen jo pitänyt ja lahjoin vielä kesälomalla olevat koululaiset keräämään mustaherukoita pensaista jälkiruokaa vastaan. Kauppaan asti en jaksanut lähteä, sillä maalla asuessa on kauppaan myös hiukan matkaa. Oli siis pärjättävä kaappien antimilla. Kaappien antimistä valmistui yksinkertainen mustaherukkapaistos, johon lisäsimme rouhittua valkosuklaata.

Mustaherukka-valkosuklaapaistos maistui koko perheelle ja paistos oli ihanan raikas eikä liian makea. Mustaherukka-valkosuklaapaistoksen kanssa voi hyvin tarjota vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta. Tavallisen sokerin sijaan ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla fariini- tai muscovadosokeria.

Blogin arkistoista löytyy myös seuraavat herkulliset reseptit mustaherukka-browniet mustaherukkakastikkeellaja karviaispaistos.

Mustaherukka-valkosuklaapaistos

Ainekset (6 annosta)

6 dl
mustaherukoita
250 g
voita
8 dl
kaurahiutaleita
2 dl
sokeria
100 g
valkosuklaata
1 rkl
voita (vuoan voiteluun)
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Voite uunivuoka ja lisää mustaherukat vuokaan.

Jos käytät pakastemarjoja sekoita niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.

Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet sekä sokeri.

Rouhi valkosuklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita kaurahiutaseoksen joukkoon.

Nostele kaurahiutaleseos mustaherukoiden päälle.

Paista mustaherukka-valkosuklaapaistosta uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Mustaherukka-valkosuklaapaistos on valmis, kun mustaherukat ovat pehmenneet ja paistoksen pinta on saanut väriä.

Tarjoite mustaherukka-valkosuklaapaistos sellaisenaan, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *