Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Mustaherukka-Browniet mustaherukkakastikkeella

width=”750″ height=”1125″>

Lapset halusivat leipoa viikonloppuna ja kolmikon yhteinen vaatimus oli suklaa. Mielellään sai kuulemma olla tummaa- sekä valkosuklaata. Päädyimme yhteistuumin tekemään helppoja brownieta. Taikinaan sujautin (pakkasentyhjennys mielessä) mustaherukoita. Browniet sopivat hyvin lasten kanssa yhdessä tehtäviksi ja kaikki olimme tyytyväisiä lopputulokseen.

width=”750″ height=”1124″>

Mustaherukka ja tummasuklaa sopivat tavattoman hyvin yhteen. Blogiarkistosta löytyykin Suklaakakku mustaherukoilla, joka oli myös todella hyvää. Mustaherukkakastike oli helppo tehdä ja kirpeä kastike tasapainotti hyvin makeita brownieta. Kastikkeesta voit halutessasi tehdä makeampaa lisäämällä sokerin määrää kastikkeessa.

width=”750″ height=”1125″>

Olen tykästynyt Dr. Oetkerin chocolate chips eli suklaapisara tuotteisiin. Niitä on lasten helppo lisätä itse mm. muffinitaikinaan. Tällä kertaa taikinaan lisättiin valkosuklaapisaroita.

width=”750″ height=”1125″>

Mustaherukka-Browniet mustaherukkakastikkeella

Ainekset

Browniet
200 g
tummaa suklaata
1 dl
tummaa muscovado sokeria
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
200 g
voita
5 kpl
kananmunaa
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
2 dl
mustaherukoita (pakaste)
1 dl
valkosuklaarakeita (Dr. Oetker white chocolate chips)
Mustaherukkakastike
200 g
mustaherukoita
2 rkl
sokeria
1 dl
vettä
Tarjoiluun
0
vaniljajäätelöä
Muut ainesosat

Tee näin:

Pilko suklaa kulhoon ja sulata mikrossa välillä sekoittaen. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa. Pilko huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää sulatettu suklaa taikinaan. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe hyvin keskenään. Siivilöi vähitellen taikinaan samalla sekoittaen. Lisää taikinaan valkosuklaarakeet ja mustaherukat, sekoita joukkoon. Vuoraa noin 30×20 vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia riippuen siitä miten kypsiä haluat brownien olevan. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Nosta leivinpaperin avulla leikkuulaudalle ja leikkaa ruuduiksi.

Valmista mustaherukkakastike mittaamalla kaikki ainekset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämöllä 15 minuuttia. Paseeraa siivilän läpi. Tarjoile browniet vaniljajäätelön ja mustaherukkakastikkeen kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *