Unelmat todeksi – Maallemuutto

Punainen tupa ja perunamaa taitaa olla klassisin suomalainen haave. Keski-iän lähestyessä uhkaavasti huomasin tämän haaveen valtaavan enemmän ja enemmän tilaa ajatuksissani. Unelmat harvoin käyvät itsestään toteen, vaan unelmien toteutumiseksi on tehtävä töitä. Toteutimme viime vuonna koko perheen pitkäaikaisen haaveen ja muutimme elokuussa pääkaupunkiseudulta maalle punaiseen tupaan. Unelmiemme punaisen tuvan pihapiirissä sijaitsee tietysti myös se perunamaa.

Suuret muutokset elämässä jännittävät aina ja varsinkin silloin, kun ne koskevat myös lapsia. Mitä jos haaveen toteuduttua huomaisikin, että se ei tuonutkaan perheelle onnea? Nyt on kuitenkin ihana todeta, että koko perhe viihtyy mainiosti maaseudulla eikä kukaan kaipaa kaupunkiin. Muutosta helpotti tosin se, että unelmien punainen tupa oli entuudestaan tuttu paikka koko perheelle. Remontoimme isoisäni vanhaa lapsuudenkotia, joka on rakennettu vuonna 1948. Viimeiset 50-vuotta järven rannalla sijaitseva maatila on ollut suvulla kesämökkinä, jossa meidänkin perheemme on ahkerasti mökkeillyt. Sunnuntaisin tuntui aina haikealta lähteä takaisin kaupunkiin ja siitä se ajatus silloin lähti: Mitä jos ei tarvitsisikaan enää lähteä kaupunkiin vaan muutettaisiin tänne?

Viime syksy kului muuton viimeistelyssä ja vanhan asunnon myynnissä. Blogi ei juurikaan päivittynyt kuormittavan arjen keskellä ja välillä mietitytti oliko unelman tavoittelu kaiken tämän vaivan arvoista. Välillä epätoivo valtaa vieläkin mielen suunnattoman remonttiurakan edessä, mutta vanhan hirsisaunan lauteilla istuessa tunnen löytäneeni paikkani maailmassa ja mielen valtaa seesteinen rauha.

Blogi on painottunut aikaisemmin resepteihin, mutta nyt maalle muuttomme myötä aihepiirit laajentuvat enenevässä määrin remontointiin ja puutarhaan. Remontoinnista on tulossa lisää blogiin, kunhan pääsemme purkamisesta rakentamisvaiheeseen. Tilan pihapiirissä odottaa päärakennuksen lisäksi kunnostusta myös navetta, aitta, puimala ja pihasauna.  Kunnostusta vaativien piharakennusten määrästä voi päätellä, etteivät remontointiaiheet blogista hetkeen häviä. Rakennusten lisäksi kunnostusta kaipaa tilan pihapiiri. Olen malttamattomana odottanut kevättä, että pääsisi kunnostamaan villiintynyttä puutarhaa ja peltoja. Tyhjillään oleva navetta odottaa uusia asukkaita ja siitä kuulette myös pian lisää.

Tervetuloa seuramaan Järvenpääntilan elämää. Toivottavasti pysyt matkassa mukana, vaikka blogin sisällön aihepiirit hiukan laajenee.

rakenna-ja-remontoi remontointi kasvimaa puutarhanhoito
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *