Joululeivonta x8

Tässä vielä viime hetken vinkkejä joululeivontaan. Tämän vuoden hitti on ehdottomasti ollut piparkakkukupit. Piparkakkukupit voi täyttää mieleisellään moussella esim. puolukka tai luumu. Muffinipelti soveltuu myös minijuustokakkujen valmistukseen. Jouluiset minijuustokakut valmistuvat piparkakkutaikinasta ja luumurahkasta.

Jouluna ei sovi unohtaa klassikoita. Meidän perheen jouluun kuuluu ehdottomasti mehevä luumupitko ja taatelikakku sukureseptillä valmistettuna. Tänä vuonna tosin päätin hiukan soveltaa pitkään suvussa kiertänyttä taatelikakku reseptiä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Viime vuonna leivoimme lasten kanssa mehevän suklaakakun loppiaisena ja koristelimme sen ehdottomasti jouluun sopivilla valkosuklaakuusilla. Tänä vuonna lapset innostuivat eniten karkkipiparkakuista. Karkkipiparkakut valmistuvat nopeasti kun piparkakkutaikinan nappaa kaupasta pakastealtaasta.

Viime viikolla leivoimme lasten kanssa joulutorttukuusen ja suolaisen pestokuusen. Molemmat sopivat erinomaisesti jouluna kahvipöytään.

Herkullista Joulua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *