Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Piparkakkukupit ja puolukkamousse

Tänä viikonloppuna olemme lasten kanssa olleet jouluisissa tunnelmissa, kuten edellisessä pienet luumujuustokakut postauksessa totesin. Olen törmännyt useaan otteeseen piparkakkukuppien kuviin ja halusin niitä kokeilla. Piparkakkukupit onnistuivat yllätyksekseni hyvin ja niiden valmistaminen oli todella helppoa lasten kanssa.

Tällä kertaa piparkakkukupit täytimme puolukkamoussella. Puolukkamousseen tuli myös lasten suurta suosikkia leivonnassa eli valkosuklaata. Esikoiselta jos kysyy mitä haluaisi leipoa vastaus on aina jotain missä on valkosuklaata.

Piparkakkukupit voisi täyttää hyvin myös vaikka luumun makuisella moussella. Suolaisia täytteitä piparkukkukuppeihin voisi hyvin myös kokeilla. Sinihomejuusto- tai vuohenjuustomoussea, ilmakuivatua kinkkua ja tuoreita viikunoita koristeeksi saattaisi olla hyvä yhdistelmä. Täytyypä miltei kokeilla seuraavalla kerralla.

Puolukkamousse oli ihanan raikas makean piparkakkukupin rinnalla. Puolukkamoussella täytetyt piparkakkukupit koristelin kokonaisilla puolukoilla, jotka toivat entisestään raikkautta annoksiin.

Piparkakkukupit ja puolukkamousse

Ainekset

250 g
piparkakkutaikinaa
12 kpl
paperisia muffinivuokia
3 dl
puolukoita
100 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
sokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
puolukoita (koristeluun)

Tee näin:

Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaulitse piparkakkutaikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa piparkakkumuotilla (halkaisija vähintään 10cm) piparkakkutaikinasta 12 piparkakkua.

Käännä metallinen 12 kappaleen muffinipelti väärinpäin. Asettele paperiset muffinivuoati muffinipellin kohoumien. Asettele piparkakut niiden päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon.

Paista piparkakkukuppeja 200 asteessa noin 10 min. Anna piparkakkukuppien jäähtyä ja poista paperiset muffinivuoat.

Valmista puolukkamousse soseuttamalla puolukat. Pilko valkosuklaa ja sulata mikrossa välillä sekoittaen.

Vaahdota kuohukerma ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, puolukkasurvos ja sulatettu valkosuklaa.

Anna puolukkamoussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30min.

Laita puolukkamousse pursotuspussiin ja pursota puolukkamousse piparkakkukuppeihin.

Koristele puolukkamoussella täytetyt piparkakkukupit kokonaisilla puolukoilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *