Loppiaisen Suklaakakku

Joulukuussa tuli selailtua ahkerasti pinterestiä ja pinnailtua ideoita talteen. Yksi pinterististä poimittu idea oli kakku, jota koristi ihanat valkosuklaakuuset. Tarvikkeet tätä kakkua varten olin hankkinut jo hyvissä ajoin ennen joulua. Joulukuu oli todella kiireinen ja kakku jäi harmikseni leipomatta.

Loppiaisena intouduin kuopuksen kanssa leipomaan. Muokkasin hieman maku.fi:n punajuuri-suklaakakku reseptiä. Suklaakakku sai talvisen ilmeen valkosuklaakuorrutuksesta ja kookoshiutaleista. Jouluisen suklaakakun ilmeen viimeisteli ihmeen hyvin onnistuneet valkosuklaakuuset.

En ole hyvä näpertämisessä ja koristeiden väsääminen ei kuulu lempipuuhiin. Valkosuklaakuuset oli helppo tehdä ja onnistuivat niin hyvin, että ehkä uskallan kokeilla koristeiden väsäämistä toistekkin.

 

Jouluinen Suklaakakku

Ainekset

200 g
tummaa suklaata
3 kpl
kananmunia
1 dl
fariinisokeria
1½ dl
sokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
75 g
voita
2 dl
punajuurta raastettuna
Kuorrutus
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
100 g
valkosuklaata
½ dl
kookoshiutaleita
Koristeet
100 g
valkosuklaata
0
nonparellejä
6 kpl
grillivarrastikkuja
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.

Kuori punajuuret ja raaste hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä.

Lisää munavaahtoon jauhoseos vähitellen samalla sekoittaen. Lisää raastettu punajuuri, voisula ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 24 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin pohjalle.

Paista punajuuri-suklaakakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakunjäähtyä

Punajuuri-suklaakakun paistamisen aikana valmista valkosuklaa koristeet. Laita leivinpaperi suuren lautasentai leikkuulaudan päälle. Leikkaa puiset grillitikut puoliksi ja asettele leivinpaperin päälle. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Laita sulatettu valkosuklaa pursotinpussiin ja pursota grillitikkujen päälle valkosuklaata kuusien muotoon. Koristele nonparelleilla ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

Sulata kuorrutuksen valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto vähitellen joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.

Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele kookoshiutaleilla.

Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *