Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Itsenäisyyspäivän illallisen alkuruoat

Havahduin juuri siihen, että itsenäisyyspäivä on jo viikonpäästä! Minne tämä marraskuu oikein katosi? Järkytyksestäni selvittyä alkoi tietysti heti kuumeinen itsenäisyyspäivän menun suunnittelu. Ensimmäiseksi kävin läpi blogista löytyvät itsenäisyyspäivän menut aiemmilta vuosilta. Päätin samalla koota teille muutamia reseptejä itsenäisyyspäivän menun suunnittelun avuksi tähän postaukseen. Viime vuonna juhlistimme 100 vuotiasta Suomea suomalaisilla suupaloilla. Suupalat täyttivät runsaudellaan pöydän ja perheen vatsat niin ettei pääruoalle meinannut jäädä tilaa ollenkaan. Suomalaisista suupaloista itselleni maistui erityisesti punajuurisalaatti paahdetuista punajuurista kahdella tapaaTänä vuonna voisi vaihtelun vuoksi alkuruokana tarjota suppilovahverokeittoa, joka kuuluu koko perheen lempiruokiin.

Crostinit ovat myös erinomaisia alkuruokia. Blogista löytyykin kaksi erinomaista crostinireseptiä:

Rieskakupit savuporotäytteellä ovat kivannäköisiä sekä erittäin herkullisia ja sopivat erinomaisesti itsenäisyyspäivän alkuruoaksi.

Uunissa paahdetut punajuuret fetan sekä tilliöljyn kera tarjottuna vievät kielen mennessään ja saavat taatusti vierailta kiitosta.  Toivottavasti näistä alkuruokavinkeistä on avuksi itsenäisyyspäivän menun suunnittelussa. Seuraavaksi blogiin tulossa ideoita itsenäisyyspäivän pääruoaksi ja jälkiruoka vinkkejä luvassa sen jälkeen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *