Hiihtolomalla maistuu keitto!

 

Hiihtoloma on alkanut koululaisilla ainakin täällä etelässä. Itse olen töissä, mutta lapset pääsivät mummilaan nauttimaan hiihtolomasta. Hiihtolomalla maistuu taatusti lounaaksi keitto, joka lämmittää aamupäivän ulkoilussa paleltuneet sormet ja varpaat.

Kokosin tähän postaukseen 9 keittosuosikkiani blogin arkistosta. Kana-ramenkeiton liemi on taivaallista ja vaikka ainesosaluettelo on pitkä valmistuu keitto nopeasti ja helposti. Bataatti-porkkanakeitto ja porkkana-linssikeitto kuuluvat meillä koko perheen suosikkeihin ja nämä herkulliset kasvisosekeitot valmistuvat hetkessä.

Aasialaisessa kanakeitossa eli kanalaksassa on halutessasi potkua, sillä keiton tulisuutta pystyy helposti säätämään currytahnan määrällä. Herkullisesta kanalaksakeitosta valmistin myös toisen version käyttämällä kanansijaan siskonmakkaroita. Siskonmakkarakeitto aasialaisittain pääsi koko perheen suosioon.

 

Borssikeitto on yksi kuopuksen lempiruoista ja tytär pyytääkin sitä usein valmistamaan. Blogista löytyykin tästä klassikosta kaksi reseptiä perinteinen borssikeitto ja kasvisborssikeitto. Kannattaa muuten kokeilla suolakurkkujen lisäämistä smetanan kera keiton pinnalle. Talvisin tulee aina muutaman kerran haudutettua hernekeittoa uunissa pitkään ja hartaasti. Hiihtolomalla tähän puuhaan löytyy varmasti aikaa ja henekeiton maku palkitsee vaivan ruhtinaallisesti. Perinteinen lihakeitto vaatii myös hiukan vaivannäköä. Lisäsin lihakeittoon lipstikkaa ja enää meillä ei lihakeittoa tehdä ilman sitä. Maku oli kerrassaan loistava.

Toivottavasti näistä keittoresepteistä löytyy mieleinen ja hyvää hiihtolomaa sitä viettäville!

  

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *