Melkein ranskalainen perunasalaatti
Saatuani Sekaani -keittokirjan ensimmäinen keittokirjasta kokkaamani resepti oli ranskalainen perunasalaatti. Perheemme rakastaa perunasalaatteja ja niitä tuleekin valmistettua usein eri resepteillä. Ranskalaista perunasalaattiakin on tullut valmistettua jo kolme kertaa ja voisin jopa väittää sen olevan perheemme lempiperunasalaatti. Oman maan perunaa viime vuodelta on riittänyt vieläkin maakellarista, joten jätin perunat kuorimatta. Voit halutessasi kuitenkin kuoria perunat. Aiemmin on ollut liian kova nälkä ja kuvat ovat jääneet ottamatta tästä herkullisesta perunasalaatista. Nyt kuitenkin unohdin ostaa ruohosipulia ja vielä ei omasta maasta ruohosipulia saanut. Korvasin ruohosipulin tuoreella tillillä ja tykästyin tähän versioon miltei enemmän. Seuraavan kerran taidan maustaa ranskalaisen perunasalaatin tillillä sekä ruohosipulilla. Ranskalaisen perunasalaatin kastikkeen valmistus saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei onneksi sitä ole. Rohkeasti kokeilemaan ja ihastumaan tähän herkulliseen perunasalaattiin.
Muita herkullisia perunasalaatteja blogissa:
-
kesäsalaatti
-
vihreä perunasalaatti vol1
-
varhaiskaali-perunasalaatti
-
vihreä perunasalaatti vol2
-
parsa-perunasalaatti
-
perunasalaatti uusistaperunoista
-
aura-perunasalaatti
Ranskalainen perunasalaatti
Ainekset (5 annosta)
- 1 kg
- kiinteitä perunoita
- 6 rkl
- valkoviiniä
- 2 tl
- tuoretta timjamia pilkottuna
- 1 dl
- oliiviöljyä
- 2 rkl
- punaviinietikkaa
- 2 rkl
- Dijon sinappia
- 2 kpl
- salottisipulia hienonnettuna
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
Tee näin:
Keitä perunat kypsiksi kuorineen ja kuori tarvittaessa kuumina.
Leikkaa perunat viipaleiksi laakeaan tarjoiluvuokaan.
Kiehauta valkoviini ja timjami pienessä kattilassa. Kaada valkoviini perunaviipaleiden päälle.
Hienonna salottisipulit ja hiero valkosipulinkynsi suolan kanssa tahnaksi morttelissa.
Mittaa oliiviöljy ja punaviinietikka pannulla kiehuvan kuumaksi, anna jäähtyä hetki.
Lisää pannulle hienonnetut salottisipulit, sinappi ja valkosipulitahna. Sekoita hyvin ja kaada perunoidan päälle.
Mausta perunasalaatti mustapippurilla ja sekoita kastike hyvin perunaviipaleiden joukkoon.
Hienonna tilli ja ripottele perunasalaatin pinnalle.