Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kevään ja kesän juhlapöytiin: Parsa-perunasalaatti

Parsa-perunasalaatti taivaallisella salsa verde -kastikkeella kruunasi perheemme juhlapöydän vappuna. Lämmin broccolinisalaatti on myös todella hyvää, mutta juhlapöydän suosikiksi nousi kuitenkin keväisen vihreä parsa-perunasalaatti. Keitin parsat äitini kaapeista löytyneellä parsakattilalla, joka osoittautui todella käteväksi. Halutessasi voit myös paahtaa parsat uunissa salaattia varten.

Päätin, että parsa-perunasalaattia teen ehdottomasti Juhannuksena, jolloin toivottavasti on tarjolla jo kotimaista uutta perunaa sekä parsaa. Uskon, että kotimaisilla raaka-aineilla parsa-perunasalaatti on vielä astetta parempaa. Suosittelen tarjoamaan tätä herkullista parsa-perunasalaatti kevään sekä kesän juhlissa.

Parsa-perunasalaatti

Ainekset

1,5 kg
uusia perunoita
500 g
vihreää parsaa
3 kpl
kevätsipulia
1 ½ dl
parmesaania lastuina
Salsa Verde -kastike
2 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 ½ dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 dl
tuoretta minttua hienonnettuan
3 rkl
kapriksia
1 rkl
Dijon-sinappia
2 rkl
punaviinietikkaa
1½ dl
neitsyt oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
100 g
rucolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä uudet perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Poista parsojen varsista puumainen osa. Kuori parsoja ohuelti tarvittaessa. Keitä parsoja parsakattilassa noin 4 min ja anna niiden jäähtyä.

Lohko uudet perunat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pilko parsan varret noin 3 cm pätkiksi, laita parsojen nuput syrjään salaatin koristelua varten. Viipaloi kevätsipulit ohuelti.

Valmista salsa verde -kastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Sekoita uudet perunat ja salsa verde hyvin keskenään. Lisää salaattiin parsat, kevätsipulit ja parmesan lastut. Sekoita varovaisesti. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Sekoita salaatin joukkoon rucola ennen tarjoilua. Koristele salaatti parsan nupuilla ja parmesan lastuilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *