Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Juhannukseksi herkullinen perunasalaatti uusista perunoista

width=”730″>

Suomalaiset uudet perunat saapuivat sopivasti kauppoihin ennen keskikesän suurta juhlaa Juhannusta. Meidän perheen Juhannus perinteisiin kuuluu ehdottomasti perunasalaatti. Perunasalaatti taisi olla jopa ensimmäinen ruoka, jota mieheni aikoinaan minulle valmisti. Viime viikonloppuna en malttanut odottaa Juhannukseen asti vaan valmistin kesän ensimmäisen perunasalaatin suomalaisista uusista perunoista. Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvää, että tuli syötyä enemmäin kuin kylliksi. Suosittelen kokeilemaan! Perunasalaatin voi maustaa myös savustetulla valkosipulilla.

Katso vinkit muihin Juhannuksen herkullisiin salaatteihin: http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa/salaatti-x8-juhannukseksi

Juhannusta varten vinkiksi: viime Juhannuksena herkuttelimme muuten Karitsanliha kebabeilla, ohje löytyy blogiarkistosta.

width=”730″>

Perunasalaatti uusista perunoista

Ainekset

1½ kg
perunaa (uutta)
1 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
2 kpl
kesäsipulia
4 rkl
kapriksia
Kastike
1 kpl
keltuainen
2 tl
dijonsinappia
2 rkl
sitruunamehua
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1½ dl
rypsiöljyä
0
suolaa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
0
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
0
villi rucolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese uudet perunat ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä. Valmista seuraavaksi perunasalaatin kastike. Aloita valmistamalla majoneesi. Erottele kananmunan keltuainen kulhoon. Lisää kulhoon dijonsinappi, sitruunamehu, suola ja hienonnettu valkosipuli. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kunnes majoneesin koostumus on oikea. Lisää joukkoon ranskankerma, mausta kastike mustapippurilla. Valuta kaprikset hyvin. Viipaloi uudet sipulit. Halkaise keitetyt uudet perunat neljään osaan. Sekoita perunat, kaprikset, hienonnettu ruohosipuli, sipulit ja kastike varovaisesti kulhossa. Anna perunasalaatin maustua vähintään puolituntia ennen tarjoilua. Tarjoa perunasalaatti rucolan kera.

Kommentit (2)

  1. MinnaLiisa

    Ohjeesta puuttui ranskankerman määrä

  2. Minna_A

    Kiitos kun huomasit, ranskankerman määrä on nyt lisätty ohjeeseen. Mukavaa juhannusta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *