Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Varhaiskaali-perunasalaatti

Kananmuna-kermaviilikastiketta olemme tehneet nyt jo niin monta kertaa etten tarkkaa lukumäärää kehtaa tunnustaa. Kyseisestä kastikkeesta taisi tulla tämän kesän hittiresepti meidän perheessä. Kananmuna-kermaviilikastike on aikaisemmin maustanut varhaiskaalisalaattia. Nyt päätin kokeilla kesän suosikkisalaattien eli varhaiskaali- ja perunasalaatin yhdistämistä. Kokeilu onnistui erinomaisesti. Varhaiskaali-perunasalaatti oli todella herkullista ja maistuu grilliruoan lisukkeena koko perheelle.

Varhaiskaali-perunasalaatti

Ainekset
( 6 Annosta )

800 g
uusia perunoita
400 g
varhaiskaalia
1 kpl
uusi sipuli
8 kpl
retiisiä
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
Kananmuna-kermaviilikastike
4 kpl
kananmunaa
200 g
kermaviiliä
1 kpl
uusi sipuli
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 tl
kokojyväsinappia
2 tl
valkoviinietikkaa
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Pese uuden perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä.

Valmista kananmuna-kermaviilikastike. Keitä kananmunia suolatussa vedessä 8 minuuttia.

Anna kananmunien jäähtyä hetki. Kuori kananmunat ja pilko pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kermaviilin joukkoon kananmunat, sipuli, tilli, sinappi ja valkoviinietikka.

Mausta kananmuna-kermaviilikastike suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita hyvin ja anna kananmuna-kermaviilikastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 15 min.

Pilko perunat ja laita salaattikulhoon. Viipaloi varhaiskaali, sipuli ja retiisit ohuiksi viipaleiksi.

Lisää kasvikset salaattikulhoon.

Hienonna tilli ja lisää salattikulhoon. Sekoita varhaiskaali-perunasaalatti hyvin.

Sekoita varhaiskaali-perunasalaatin joukkoon kananmuna-kermaviilikastike.

Anna varhaiskaaliperunasalaatin maustua jääkaapissa vähintään 30 min ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *