Suolakaramellikastike – Joulukalenteri luukku 4

suolakaramelli

Tätä on toivottu todella paljon: eli suolakaramellikastike. Ihana makeaa ja suolaista yhdistävä karamellikastike on monen suosikki leivonnassa, jälkiruoissa tai ihan vaikka jäden päällä. Me käytämme suolakinuskia eniten kuorrutteissa ja täytteissä ja se tuokin ihanan maun niihin. Suolakaramellia keitellessä voit myös vaikuttaa karamellin paahteisuuteen. Itse tykkäämme vähän paahteisemmasta (väri), mutta samalla reseptillä onnistuu tietenkin vaaleampikin, se riippuu siis täysin kauan ”paahdat” sokeria.

suolakaramellikastike

Suolakaramellikastike on täydellistä varsinkin macaronsien täytteenä. Sitä voi laittaa sellaisenaan (jähmettyessään), tai sekoittaa eri kreemeihin. Itse suosimme kreemien joukkoon sekoittamista, miksi tykkäämmekin paahteisemmasta karamellista, jotta se varmasti maistuu joukosta. Jos kaipaat macaronsien reseptiä, nappaa tästä.

Huomenna aukeaa luukku viisi ja sieltä löytyy kalenterin ensimmäinen makeisresepti. Muutaman päivän päästä näette myös mihin muuhun käytimme tätä herkullista kastiketta. Seuraa meitä myös instagramissa, täältä.

Suolakaramellikastike

Ainekset

5 dl
erikoishienoa sokeria
175 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
kuohukermaa (huoneenlämpöisenä)
½ tl
merisuolaa
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan sokeri. Lämmitä sokeria kunnes se sulaa kokonaan ja saa kauniin vaalean meripihkan sävyn. Kannattaa olla nopea, sillä tässä vaiheessa sokeri menee nopeasti karamellisesta palaneeksi.
  2. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöinen voi varovaisesti, seos voi roiskua tässä vaiheessa.
  3. Jatka sekoittelua kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa. Jos ne meinaavat erottua, jatka lämmittämistä ja sekoita samalla.
  4. Lisää tasaiseen sokeri-voiseokseen lopulta kerma ohuena nauhana koko aika sekoittaen. Tässä vaiheessa vaaditaan varovaisuutta sillä seos kuohuaa voimakkaasti. Lämmitä kerman lisäyksen jälkeen vielä pari minuuttia, lisää suola ja poista sitten liedeltä.
  5. Kaada puhtaaseen purkkiin, anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sitten säilöön kylmään.
Kommentit (2)
  1. Kauan tämä säilyy ja säilytetäänkö jääkaapissa? Onnistuuko tämän tekeminen myös kasvipohjaisella kermalla? 🙂

    1. Säilyy vähintään viikon ja viileässä. Pitäisi onnistua myös kasvipohjaisista tuotteista, paras vaihtoehto on kookos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *