Speculoostahna

speculoostahna

Speculoos ja biscoff on ollut viimeiset pari vuotta hyvin esillä, ja nyt on meilläkin blogissa oma speculoostahna. Speculoostahna valmistetaan nimensä mukaisesti speculooskekseistä (eli kanelikekseistä). Tätä tahnaa voi herkutella sellaisenaan, puuron seassa tai käyttää myös leivontaan. Esimerkiksi pullan sisällä tämä on todella ihanaa! Tahnasta saa öljyn määrää säätelemällä paksumpaa tai ohuempaa. Itse suosimme vähän paksumpaa, jolloin tahna pitää muotonsa hyvin käytettäessä.

Jos ihana kanelinen maku on mieleesi, suosittelen kokeilemaan viime vuoden biscoff-fudgeja. Niin ihania, suussasulavia ja ennen kaikkea nopeita valmistaa. Jos kaipaat pullareseptiä mihin speculoostahnaa voisi hyödyntää, suosittelen tekemään tällä reseptillä ja reseptin omenatäytteen sijasta käyttämään speculoosia. Myös kaupan biscoff-tahna toimisi varmasti hyvin! Voit myös lisätä speculoostahnaa omenatäytteen sekaan. Kanelinen tahna lisää syvyyttä omenaisiin pulliin!

speculoostahna

Sellainen kanelinen resepti joulukalenterin luukusta seitsemän! Välillä on hauska tehdä vähän helpompiakin reseptejä kuten tahnoja blogin puolelle. Viimeksi taisimme hurauttaa ihanan pistaasitahnan, mitä käytimme pistaasi-laskiaispullissa mantelimassan sijasta. Pistaasitahna, kuten tämän päivän speculoostahnakin on myös loistavia syötäviä lahjaideoita ja ne saakin pakattua kauniisti lahjansaajalle. Ruokalahjat on aina ihania.

Huomenna luvassa jouluisia kakkuja, jos sellainen on vielä suunnittelematta! Ja jos kaipaat lisää vinkkejä ja reseptejä joulun herkutteluun, kurkkaa näiden ihanien blogien joulukalenterit ja jouluiset reseptit:

Seuraa meitä instagramin puolella @drjinna

Speculoos-keksitahna

Ainekset

150 g
biscoff keksejä (piparit käy)
3 rkl
vettä
2 rkl
kookosöljyä (rypsiöljy käy)
2 rkl
hunajaa
2 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta yhtenäiseksi tahnaksi. Voit lisätä tai laittaa vähemmän vettä, jos haluat tahnasta ohuempaa tai paksumpaa.
  2. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin, säilytä viileässä.

Speculoostahna säilyy hyvänä parisen viikkoa.

ruoka leivonta joulu lisukkeet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *