Sitruunajuustokakku kinuskilla

sitruunajuustokakku kinuskilla

Sitruunajuustokakku kinuskilla on teidän luomus meidän leipomana. Saitte päättää instagramin puolella minun synttärikakkuuni tulevat maut ja koristelun ja te toivoitte raikasta juustokakkua kinuskilla sekä browniepohjalla. Koristeluun toivoitte pastellin sävyjä. Tässä tämä nyt olisi! Ja voimme vakuuttaa että herkullista on. Emme olisi itse osanneet yhdistää näitä makuja keskenään, joten kiitos kuuluu teille! Täytyy jatkossakin tehdä tämmöisiä kyselyitä, niistä saa nimittäin ihan uutta inspiraatiota leivontaan.

Tässä kakussa maistuu siis tuore, kirpeä sitruuna ja herkullinen kinuski. Kakun kinuskina käytimme Valion uutta kinuskikreemiä. Testasimme tuotetta ensimmäistä kertaa ja se toimi loistavasti tässä kakussa. Pursotimme pinnalle täpliä ja sitten marmoroimme pinnan veistä apuna käyttäen. Jos kuitenkin haluat käyttää kotitekoista kinuskia, se passaa aivan yhtä hyvin! Pohjaksi valitsitte browniepohjan ja se sopikin sitruunan kanssa paremmin kuin ajattelimmekaan. Jos et kuitenkaan tykkää sitruunan ja suklaan yhdistelmästä, voit korvata browniepohjan perinteisellä keksipohjalla (n.175g keksejä, 75g sulaa voita). Browniepohja on myös melko paksuhko (kuten hyvän brownien tuleekin olla!), joten jos tuhti suklainen brownie ei ole mieleesi, mutta haluat kuitenkin pehmoisen pohjan, suosittelemme vaikkapa suklaakääretorttupohjaa tähän.

sitruunajuustokakku kinuskilla

Kiitos vielä kerran teille avusta kakun kanssa. Teiltä saa selkeästi aivan loistavia ideoita leivontaan (emme kyllä tätä hetkeä epäilleet etteikö saisi). Kokeilkaa tekin leipoa tämä sitruunajuustokakku kinuskilla, ette varmasti pety! Ja jos haluatte vaikuttaa leivottaviin jatkossa, klikatkaa itsenne meidän matkaamme instagramissa tuosta alta! Ja jos kaipaatte muita sitruunaisia kakkuja, kokeilkaa perinteistä sitruunajuustokakkua tai uunissa paistettavaa herkullista lemon curd juustokakkua.

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Sitruunajuustokakku kinuskilla

Ainekset (15 annosta)

Browniepohja (24-26cm)
175 g
voita
125 g
tummaa suklaata
2,5 dl
sokeria
3
kananmunaa
2,5 dl
vehnäjauhoja
4 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
Juustokakkumassa (liivatteeton)
600 g
tuorejuustoa
2 dl
vispikermaa
1 dl
sokeria
1
sitruunan kuori sekä mehu
1 tl
vaniljasokeria/tahnaa
1 prk
kinuskikreemiä/kastiketta
Koristelu
Keksejä
Marjoja
Snack sitruunoita tai kumkvatteja
4 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 3 h 00 min

Tee näin:

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Voit kiinnittää paperia myös reunoille voita apuna käyttäen.
  2. Sulata voi ja paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita voi-suklaaseoksen joukkoon sokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla vispilällä sekoitellen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan ylivatkaa.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista browniepohjaa 175-asteisessa uunissa 17–18 minuuttia. Jäähdytä valmis pohja ennen juustokakkumassan tekoa. Vuoraa vuoka uudelleen leivinpaperilla tai reunakalvolla, laita jäähtynyt browniepohja vuoan pohjalle.
  5. Mittaa kulhoon tuorejuusto, notkista nuolijaa apuna käyttäen. Siirrä sivuun.
  6. Vaahdota toisessa kulhossa vispikerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto vaahdon joukkoon edelleen sekoittaen.
  7. Purista sitruunamehu (siivilöi tarvittaessa) massan joukkoon. Raasta sitten sitruunankuori joukkoon. Lisää vielä vaniljasokeri. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria lisää.
  8. Kaada massa vuokaan ja tasoita palettiveitsellä tai lusikalla. Notkista kinuskikreemi, pursota tai lusikoi siitä nokareita kakun pinnalle. Marmoroi veistä apuna käyttäen.
  9. Anna jäähtyä jääkaapissa tai pakastimessa vähintään neljä tuntia, mutta mielummin seuraavaan päivään. Poista varovaisesti vuoasta, siloita tarvittaessa reunat palettiveitsellä ja koristele.

HUOM! Pakastamalla juustokakun, voit tehdä sen päiviä tai jopa viikon etukäteen (kunhan kelmutat sen). Pakastamalla tulee kaikista sileimmät reunat, mutta muista irroittaa kakku vuoasta jäisenä ja anna sitten sulaa jääkaapissa tunnista pariin.

ruoka leivonta kakut makeat-leivonnaiset
Kommentit (2)
  1. Elina Halonen
    18.3.2024, 15:00

    Kiitos ohjeesta! Tein tätä poikamme ristiäisiin. Ainoana poikkeuksena pidin kakkua hieman vähemmän aikaa uunissa, että sain todella suklaisen browniepohjasta. Kakku keräsi valtavasti kehuja. 😍

    1. Aivan ihana kuulla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *