Sitruunaiset murokeksit
Sitrushedelmien sesonki on parhaimmillaan, ja me leivoimme herkullisia sitruunaisia murokeksejä. Sitruunaiset murokeksit on ihana yhdistelmä raikasta sitruunaa sekä suussasulavaa, murenevaa pikkuleipää. Nämä pikkuleivät valmistuu neljästä aineksesta, voista, sokerista, vehnäjauhoista ja sitruunasta. Simppeliä ja toimii aina! Koska muutkin sitrushedelmät on nyt sesongissa, voit kokeilla sitruunan lisäksi maustaa murokeksejä vaikkapa klementiinillä, appelsiinilla, limellä ja jopa greipillä!
Sitruunaiset murokeksit (toiselta nimeltä shortbread) – Raikasta, mureaa ja niin herkullista. Jos sitrushedelmät ei ole mieleesi, voit toki jättää sen laittamatta ja tehdä murokeksit maustamattomina, tai lisää vaikka teelusikallinen vaniljaa taikinan joukkoon. Parhaan lopputuloksen saamiseksi suosittelemme reseptiin erikoishienoa sokeria sekä erikoishienoa jauhoa – näin ollen taikinasta tulee paras mahdollinen ja kekseistä ihanan mureita.
Jos kaipaat lisää sitruunaisia reseptejä, kokeile näitä sitruunapullia tai tätä mehevää sitruunakakkua. Me varmaankin tässä kevään mittaan teemme lisää sitruunareseptejä, sillä sitrushedelmät tuo meille sitä kevään tuntua. Sitä mukaa mitä auringon määrä lisääntyy päivässä, lisääntyy sitruuna mausteena meidän leivonnaisissa. Hyvä yhdistelmä! Teitäkin on tuntunut sitruuna jo kiinnostavan näin tammikuussa, ja jaammekin instassamme teidän leipomuksia resepteillämme! Upeita luomuksia!
Sitruunaiset murokeksit
Ainekset (25 annosta)
- 125 g
- voita (pehmennettynä)
- 55 g
- erikoishienoa sokeria (n.½ dl + 1rkl)
- 180 g
- erikoisvehnäjauhoja (n.2½ dl)
- +Yhden sitruunan kuoriraaste (puolikkaan, jos haluat miedomman maun)