Sitruuna-valkosuklaamutakakku
Sitruuna-valkosuklaamutakakku. Tämä on ehdottomasti paras asia mitä olemme leiponeet tänä vuonna! Ihanan makea valkosuklaa yhdistettynä kirpeään ja raikkaaseen sitruunaan tekee tästä kakusta täydellisen. Mutakakun tapaan kakku jää ihanan silkkiseksi ja tahmeaksi sisältä, mutta pinta on hiukan rapea. Itselle sopivan tahmeuden kakulle, saa paistamalla sitä halutun ajan. Me jätettiin oma melko meheväksi, ja paistoaika oli tasan vartti. Toki paistoaika riippuu myös paljon kotiuuneistanne.
Me kokeilimme tällä kertaa leipoa suloisista raitasitruunoista. Raitasitruunat ovat pieniä, sisältä vähän oranssin/pinkin sävyisiä ja vähän tavallista sitruunaa makeampia. Kuoresta tulee silti yhtä herkullinen aromi taikinaan. Käytä kuitenkin itse ihan mitä sitruunoita lähikaupasta löydät! Tai hei, miksei limelläkin toimisi aivan yhtä hyvin. Jos muuten kaipaat reseptiä perinteiseen mutakakkuun, kokeile tätä jauhotonta versiota.
Sitruuna-valkosuklaamutakakku vei toden totta meidän kielen (ja sydämen) mennessään . Mikään resepti ei ole ikinä kadonnut niin nopeasti lautaselta, kuin tämä kakku. Tämä tulee olemaan täydellistä kesällä tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kanssa. Ehkä vähän vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta rinnalle… Ai että!
Saa nähdä jääkö tämä tämän kevään viimeiseksi sitruunareseptiksi. Tosin meidät tuntien, eiköhän me saada niitä vielä pari ainakin rutistettua blogiin ennen kesää 😀 Niitä odotellessa kokeile blogimme suosikkeja, kuten ihanan sitkeitä sitruunakeksejä, herkullisia sitruunakierrepullia tai tätä ihanaa ja helppoa sitruunajuustokakkua. Tällä viikolla on tulossa vielä toinenkin keväinen resepti, mutta tänään me keskitytään kehittelemään tulevan vapun herkkuja!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Sitruuna-valkosuklaamutakakku
Ainekset (12 annosta)
- 125 g
- voita
- 125 g
- valkosuklaata
- 2 dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- ½ tl
- suolaa
- 2
- kananmunaa
- ½ dl
- sitruunamehua
- 1
- ison sitruunan kuoriraaste
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- ½ tl
- leivinjauhetta
- + tomusokeria, valkosuklaata, marjaa pinnalle
Tee näin:
- Valmistele 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kannattaa vuorata sekä pohja että reunat. Laita samalla uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Mittaa voi ja valkosuklaa lämmönkestävään kulhoon ja lämmitä mikrossa hiljalleen erissä, kunnes ne ovat sulaneet toistensa joukkoon. Voit tehdä tämän myös vesihauteessa.
- Lisää sulan voin ja suklaan joukkoon sokerit sekä suola. Vatkaa sekaisin yleiskoneessa tai sähkövatkaimilla. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen.
- Lisää massan joukkoon sitruunankuoriraaste sekä sitruunamehu. Anna massan vatkautua viitisen minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.
- Lisää sitten jauhot sekä leivinjauhe edelleen vatkaten. Älä ylivatkaa, ettei kakkuun tule sitkoa. Kaavi myös kulhon reunat.
- Kaada valmis taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut hieman väriä. Itse kakku saa vielä “hyllyä” keskeltä, jotta se jää varmasti meheväksi ja tahmeaksi. Anna jäähtyä hetki ja irroita sitten vuoasta.
- Anna kakun jäähtyä ja koristele sitten tomusokerilla ja rouhitulla valkosuklaalla/tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.
Kakku säilyy 3-4 päivää viileässä säilytettynä (jos siis maltat olla syömättä).
Voikohan vehnäjauhon korvata 1:1 gluteenittomalla jauholla?
Uskon että toimii! 🙂
Hei!
Kokeilitko gluteenittomilla jauhoilla, onnistuiko?
Tämä oli niiiiiin ihanan makuista!
Ihana kuulla! Oli omaankin makuun herkkua! :p