Sitruuna-valkosuklaakeksit

sitruuna-valkosuklaakeksit

sitruuna-valkosuklaakeksit

sitruuna-valkosuklaakeksit

Sitruuna on tänä vuonna ollut suosikkimme kaikista käytetyistä raaka-aineista. Sitruuna on raikasta ja kirpsakkaa, ja se sopii niin monenlaisiin resepteihin. Nämä sitruuna-valkosuklaakeksit on ihanan makuisia, pirtsakoita ja rapeita! Näitä voi myös käyttää ns.fantasiakekseinä, tehden pinnalle kuvioita pikeerillä tai sokerimassalla!

Nämä sitruuna-valkosuklaakeksit taipuu myös limestä ja appelsiinista tehtäväksi! Sitruunan sekaan toimisi myös hyvin esimerkiksi kardemumma!

sitruuna-valkosuklaakeksit

Syötävät, erityisesti kuivatut kukat on ihana tapa koristella keksejä ja kakkuja. Meidän “kukkaströsseli” on ostettu pienestä putiikista Porvoosta, mutta sitä löytyy kyllä muutamista nettikaupoistakin (ja ainahan kukkia voi kuivattaa itsekin!). Tykkäättekö te aidoista kukista koristelussa?

Jos muuten Sitruuna-valkosuklaakeksien lisäksi sitruunaleivonta innostaa, kurkkaa myös nämä sitruunakeksit, sitruunakierrepullat ja sitruunacurd mikrossa!

Sitruuna-valkosuklaakeksit

Ainekset (40 annosta)

230 g
voita
2 dl
sokeria
1 tl
sitruunamehua
1
sitruunan kuoriraaste
1 tl
vaniljasokeria
5 dl
vehnäjauhoja (tarkkaile jauhojen määrää!)
200 g
valkosuklaata
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja sokeri. Vaahdota ne pehmeäksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
  2.  Lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri, 1-2 tl sitruunamehua ja yhden sitruunan kuoriraaste.
  3. Lisää sitten joukkoon vehnäjauhot desi kerrallaan ja koko aika sekoittaen aina neljään desiin saakka ja tarkastele sitten tarvitseeko taikina lisää jauhoja. (älä lisää kaikkea jos taikina tuntuu jo kuivalta, ns. “murotaikinamaiselta”). Jos kuitenkin tuntuu että taikinasta tuli liian kuiva, voit lisätä siihen pienen tipan kylmää vettä.
  4. Muodosta taikinasta pallo ja painele se kelmun päälle, kääri kelmu ja laita taikina kylmään vähintään 30 minuutiksi (tai yön yli).
  5. Kaulitse taikina ja leikkaa keksejä muotilla. Siirrä keksit pellille ja paista 175 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet pienen värin ja ovat kiinteytyneet.
  6. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa jäähtyneet keksit valkosuklaassa ja koristele haluamillasi koristeilla.
ruoka leivonta makeat-leivonnaiset keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (4)
  1. Tätä pitää testata! Vaikuttaa helpolta ohjeelta, joten heti ens viikolle, menee testiin:)
    Ostin sarviorvokkeja tyttären lakkiaisiin. Upotettiin ne jääpaloihin ja laitettiin booliin. Kauniita tuli.

    1. Kuulostaa ihanalta! Itsekin on pitänyt tehdä mehujäitä missä olisi kukkia seassa, mutta vielä ei olla ennätetty!

  2. Hei! Ajattelin kokeilla näitä pojan 2v synttäreille, mietin, kuinka kauan nämä säilyvät ja missä nämä säilytetään? Kannattaisiko suklaaseen dipata vasta päivää ennen juhlia vai voisiko sen tehdä jo aikaisemmin? Kiitos!

    1. Heippa!

      Keksit voi hyvinkin tehdä jo etukäteen (jopa 2 viikkoakin), mutta suosittelen valkosuklaaseen dippaamista vasta vähän ennen juhlia (muutoin keksit pitää ehkä säilyttää viileässä, jotta valkosuklaa pysyy jähmettyneenä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *