Pätkiskuppikakut – Joulukalenteri luukku 21
Kolmanneksi viimeisestä luukusta paljastuu tämä herkullinen pätkiskuppikakku resepti. Pätkiskuppikakut on ihanan raikkaita, suklaisia ja meheviä. Tämä taikina onnistuu tottakai myös vaikkapa fazerinasta tai ihan vaan tavallisesta suklaasta. Olemme itse asiassa monesti tehneet samalla reseptillä triplasuklaakuppiksia.
Pätkiskuppikakut saivat tänä jouluna vaaleansinisen kuorrutteen ja kauniita koristerakeita. Meidän kuppikakkumme on myös tehty minikokoisina. Meidän kuorrutteemme on mintun makuista voikreemiä, mutta esimerkiksi myös tämä suklainen kuorrute sopisi näihin kuppikakkuihin.
Nam! Niin herkkuja. Tämä resepti on itse asiassa toinen kuvaamamme resepti tämän vuoden joulukalenteriimme, joten näiden herkuttelusta on jo monta kuukautta aikaa! Resepti on yksi meidän vanhimmistamme, olemme tehneet tällä reseptillä muffineita ja kuppikakkuja jo 12 vuoden ajan, aina vähän raaka-aineita muuttaen. Resepti on myös vähän tavallista muffinireseptiä isompi, joten siitä pitäisi tulla vähän enemmän muffineita (toki vuokien koosta riippuen).
Huomennakin on vuorossa jotain suklaista ja itse asiassa tämän vuoden viimeinen makeisresepti. Jos vielä kaipaat reseptejä herkullisiin ja nopeisiin makeisiin, kokeile mikrofudgea tai mikrotoffeeta. Kummatkin kuuluvat omiin suosikkeihimme <3
Muista osallistua arvontaan instagramissa, se on auki huomiseen saakka! Osallistu täältä.
Pätkiskuppikakut
Ainekset (18 annosta)
- 4 dl
- erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 3 tl
- leivinjauhetta
- 200 g
- voita (pehmeänä)
- 4 dl
- hienoa sokeria
- 3
- kananmunaa
- 2 dl
- maitoa
- 140 g
- pätkis karkkeja (rouheena)
- Minttuinen kreemi
- 150 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 4-5 dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- +tippa piparminttuaromia sekä väriainetta
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa muffinipelti muffinivuoilla. Mittaa kuivat aineet kulhoon, siivilöi.
- Vatkaa toisessa kulhossa yhteen pehmeä voi ja sokeri, kunnes niistä muodostuu kuohkea vaalea vaahto. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen, koko aika sekoittaen.
- Lisää sitten lämmin maito, sekoita varovaisesti joukkoon.
- Lisää kuivat ainekset nuolijalla käännellen. Älä ylisekoita. Lisää viimeisenä pätkisrouhe edelleen käännellen.
- Lusikoi tai pursota muffinivuokiin täyttäen reilu puolet vuoasta. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
- Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia, kunnes se vaalenee selvästi. Lisää sitten joukkoon tomusokeri desi kerrallaan.
- Kun kaikki tomusokeri on lisätty, lisää vielä vaniljasokeri sekä piparminttuaromi (ja väriaine). Kaavi kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle. Jos sinulla ei ole pursotinpussia, voit myös lusikoida kuorrutteen muffinien pinnalle.